Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Σόιμπλε: Να το καταλάβουν οι Βρετανοί, δεν θα έχουν κανένα πλεονέκτημα έναντι των χωρών της ΕΕ μετά το Brexit

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διεμήνυσε στο Λονδίνο ότι πρέπει να καταλάβει πως δεν θα έχει κανένα πλεονέκτημα που δεν έχουν οι χώρες της ΕΕ, μετά την ολοκλήρωση του Brexit.

«Τίποτα δεν είναι δωρεάν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Οι Βρετανοί πρέπει να το ξέρουν αυτό», συμπλήρωσε, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται στα έντυπα του ομίλου Funke.

«Δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε τη Βρετανία. Αλλά επίσης δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Βρετανία δεν πρέπει να έχει πλεονεκτήματα μετά την έξοδό της που δεν έχουν άλλες χώρες», τόνισε ακόμη ο Σόιμπλε.

Αυτή την εβδομάδα, η Ανγκελα Μέρκελ προειδοποίησε τους Βρετανούς να μην τρέφουν αυταπάτες πως θα συνεχίσουν να απολαύουν δικαιώματα που εγγυάται η ΕΕ μετά το Brexit και επέμεινε ότι οι 27 θα καταλήξουν σε μια συμφωνία για τις μελλοντικές τους σχέσεις με το Λονδίνο μόνο αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για όλες τις λεπτομέρειες.

Η Τερέζα Μέι σχολίασε ότι αυτή η δήλωση της Μέρκελ υπογραμμίζει το πόσο δύσκολες θα είναι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.


Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ