Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Κρέμα butterscotch

Αγαπημένη κρέμα butterscotch, για πολλές χρήσεις!

Υλικά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη (220γρ.)
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος (250ml)
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο προσθέτω όλα μου τα υλικά και τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να διαλυθούν καλά οι κόκκοι της ζάχαρης. Ανεβάζω το μάτι κι αφήνω το μείγμα να πάρει βράση.
Αφού πάρει βράση, κατεβάζω και πάλι την ένταση της φωτιάς κι αφήνω την κρέμα καραμέλας να σιγοβράσει για 5'-6' ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σύστασή της.



Ταιριάζει πολύ ωραία πάνω από μηλόπιτα, διάφορες τάρτες, παγωτό, κέικ από πάνω ή και μέσα και σε πολλά άλλα.


Πηγή: pastrychef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ