Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Το κουμπί απάτη στο πάνελ του ασανσέρ

Νομίζατε ότι το κουμπί που υπάρχει εντός του ασανσέρ για να κλείσουν οι πόρτες επισπεύδει τη διαδικασία, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές των ανελκυστήρων , το κουμπί που υποτίθεται ότι βοηθάει να κλείνει η πόρτα του ασανσέρ πιο γρήγορα απ' όσο είναι ρυθμισμένο, είναι άχρηστο. Όπως αναφέρουν, το κουμπί αυτό πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές των 90s είναι ανενεργό. Αρα, όσο και να επιμένεις να το πατάς δεν πρόκειται να κλείσει πιο γρήγορα την πόρτα.

Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του κουμπιού, είναι να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ελέγχουμε την κατάσταση, στην προκειμένη το ασανσέρ , επομένως όταν το πατάμε νομίζουμε ότι η πόρτα κλείνει πιο γρήγορα.

Όπως αποκαλύπτει η Ellen J. Langer, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Χάρβαρντ, είναι σημαντικό να νομίζουμε ότι ελέγχουμε τα πάντα, καθώς έτσι μειώνεται το άγχος και το στρες και ζούμε καλύτερα.

Από την άλλη, το κουμπί, που πατάμε για να ανοίξει ή για να παραμείνει ανοιχτή για περισσότερη ώρα, λειτουργεί κανονικότατα.

Αυτό γιατί, όπως σημειώνουν, είναι χρήσιμο για τα ΑμεΑ ή για τους ηλικιωμένους, που χρειάζονται περισσότερη ώρα να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το ασανσέρ.

Παράλληλα, τονίζουν πως το κουμπί για το κλείσιμο της πόρτας μπορεί να λειτουργήσει, ωστόσο μόνο για τους πυροσβέστες και τους συντηρητές, που διαθέτουν συγκεκριμένο κλειδί για τη χρήση του, λύνοντας έτσι και το μυστήριο με την κλειδαριά εντός του ασανσέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ