Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Τα… αρνιά, τα «όλε», η «γιούχα» των εργαζόμενων και η επόμενη μέρα στα κανάλια

της Ντέπυς Γκολεμά
Με παρατεταμένα «ζήτω», υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι στα κανάλια την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ.  Από τους παραδοσιακούς καναλάρχες κάποιοι ήταν ψύχραιμοι, άλλοι πανηγύρισαν για το φιάσκο της κυβέρνησης – όπως έλεγαν- και άλλοι εμφανιζόταν πολύ θυμωμένοι, στέλνοντας μηνύματα με συγκεκριμένους αποδέκτες.

Από την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση άναψαν τα τηλέφωνα. Είναι απίστευτες οι ατάκες που ακούστηκαν ειδικά όταν στην οθόνη εμφανίστηκε η κυρία Όλγα  Γεροβασίλη!

Αλλά και μεγάλα στελέχη σχολίασαν την απόφαση στο Facebook, με τη λέξη «σφαλιάρα» όπως ο Τζώνυ Καλημέρης.

Στον Alpha ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς πήρε το καλύτερο δώρο για τη γιορτή του! Ενώ το πρωί μοιράστηκε σαν δώρο ένα φτωχικό τσουρέκι το βράδυ με στενούς φίλους ο ιδιοκτήτης του Alpha παρουσία και του  μικρού εγγονού του και προς τιμή του, έψηνε δεκάδες αρνιά! Η ατμόσφαιρα έγινε πανηγυρική με την ανακοίνωση της απόφασης, αν και ο ίδιος ποτέ δεν πίστεψε ότι ο νομός θα βγει συνταγματικός! Και ενώ ο Δήμος Βερύκιος ζούσε στιγμές Eurovision, στα άλλα κανάλια οι εργαζόμενοι συντονίστηκαν σε ένα ουρανομηκές "όλε- όλε –όλε"…

Σε επίπεδο καναλαρχών, ψυχραιμία επικράτησε από την μεριά του κ. Γ. Αλαφούζου, του κ. Θ. Κυριακού, ενώ δικαιωμένος αισθανόταν ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης.

Ωστόσο, το κλίμα δεν ήταν το ίδιο  στο νεοσύστατο κανάλι "ΟΝΕ" του κ. Β.Μαρινάκη που έχει κάνει μεγάλες μεταγραφές πιστεύοντας στο κλειστό κλαμπ των "τεσσάρων". Οι πληροφορίες τον θέλουν να εξετάζει ως εναλλακτικό σενάριο την εξαγορά ενός καναλιού όπως το ΑΡΤ του κ. Γ. Καρατζαφέρη. Άρδην αλλάζουν και τα σχέδια για τα προγράμματα και τα χρήματα που θα δίνονταν  στις νέες μεταγραφές.

Το πιο κρίσιμο θέμα είναι αυτό που συζητείται με τον κ. Ι. Σαββίδη για την αναβίωση του Mega. Ο κ. Σαββίδης αφού του επιστραφούν τα χρήματα, θα μπει σε σοβαρές συζητήσεις με την πλευρά μετόχων του Mega, ώστε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και  να βάλει ο ίδιος ένα μεγάλο χρηματικό ποσό – πάνω από 25-30 εκατ. ευρώ – για να αρχίσει να λειτουργεί ξανά το μαγαζί.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνει τώρα ο κ. Χ. Καλογρίτσας. Θα θελήσει να ξαναμπεί στο παιχνίδι ζητώντας προσωρινή άδεια; Εν αναμονή κατάθεσης της ρύθμισης -γέφυρα για τις τηλεοπτικές άδειες, θα έχουμε σαφέστερη εικόνα. Πολιτικά πάντως το τοπίο είναι αρκετά βαρύ άσχετα αν η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στη Δικαιοσύνη εξαπολύοντας ανελέητο πόλεμο. Πάντως, ένας  εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών, εξοργισμένος από την πορεία της υπόθεσης με τις άδειες έλεγε ότι κάποιος υπουργός θα ήταν καλύτερα να μετακομίσει στο… υπουργείο Πολιτισμού.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ