Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ο Γιώργος Γκόζης παρουσιάζει το «Γκουανό» στη Ζώγια

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, 19:30
Ο Γιώργος Γκόζης, ο συγγραφέας που μας είχε χαρίσει το «Αφήστε με να ολοκληρώσω», παρουσιάζει τη νέα του νουβέλα «Γκουανό» (εκδόσεις Πόλις), την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στις 19:30, στη Ζώγια (Αλ. Σβώλου 54).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Λίζα Μαμακούκα, επίκουρος καθηγήτρια Τμήματος Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε. Δημήτρης Τσιλινίκος.

Για το βιβλίο

Πορτραίτο μιας πατρίδας, τοιχογραφία μιας εποχής, η επιτομή της σύγχρονης νεοελληνικής Ιστορίας μέσα από πέντε διαδοχικές αφηγήσεις, όπως οι κρίκοι μιας αλυσίδας. Η ζωή τριών γυναικών και δύο ανδρών και το κοινό αόρατο νήμα που τους ενώνει. Από τις μικρές τους γειτονιές μέχρι τη Μεγάλη Πολιτεία, ο Κοσμάς και η Ασπασία με τη Σταυρούλα, ο Γιώργος και η Κατερίνα, αφηγούνται το χρονικό της προσωπικής, αλλά και της συλλογικής μας ενηλικίωσης.
Το βιβλίο ακολουθεί τους χαρακτήρες σε όλη τους τη μυθοπλαστική διαδρομή άλλοτε με ακρίβεια κι άλλοτε με οικονομία. Μας μεταφέρει εναλλάξ από το πρόσφατο παρελθόν στον σημερινό κόσμο, όπως ένας καθρέφτης που έσπασε και κατακερματίστηκε σε αναρίθμητα καθρεφτάκια, σκόρπια πια εδώ κι εκεί, τα οποία αναζητούν το αρχέτυπο ενιαίο είδωλο. Το «Γκουανό» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα παραμύθι, με τα καλά κρυμμένα μυστικά του, βγαλμένα κατευθείαν από το σεντούκι της μνήμης.

Για τον Γιώργο Γκόζη

Ο Γιώργος Γκόζης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Σπούδασε Θεολογία στο Α.Π.Θ. και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Λατρείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης με ειδίκευση στην Αγιολογία.
Μιλάει αγγλικά, ρωσικά και σερβικά. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (Ε.Λ.Θ.).
Πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικά έργα και ανθολογίες, ενώ έχει δημοσιεύσει κριτικές, διηγήματα και άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κείμενά του φιλοξενήθηκαν στο θεατρικό αναλόγιο του Κ.Θ.Β.Ε. «Ανασκαφή 1» της σεζόν 2015-2016. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα σουηδικά και σύντομα και στα αλβανικά.

Πληροφορίες
Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54
Τ: 2310 243459
www.facebook.com/zogia.kafe/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ