Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Αποκαλύφθηκε η νέα Ferrari SF15-T [video]

H Ferrari αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο F1 για το 2015, που ελπίζει να τη φέρει πιο μπροστά στο grid με οδηγούς τους Vettel και Raikkonen.
Μετά από ένα απογοητευτικό 2014, που έφερε μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση και το προσωπικό της Scuderia, η ομάδα είναι σίγουρη ότι οι αλλαγές που πραγματοποίησε θα τη βοηθήσουν να πλησιάσει ξανά τις πρώτες θέσεις.

Το σχεδιασμένο από τον James Allison μονοθέσιο έχει μακρύ, προεξέχον ρύγχος και επιθετικά σχεδιασμένα sidepods.

Όμως οι ελπίδες της Ferrari θα βασίζονται περισσότερο στο τι βρίσκεται κάτω από το αμάξωμα, αφού η μονάδα ισχύος της ιταλικής ομάδας ήταν ένα από τα αδύνατα σημεία της πέρσι.

Η Ferrari πραγματοποίησε μια μεγάλη αναθεώρηση του κινητήρα της με την ελπίδα να κλείσει την ψαλίδα που τη χώριζε από το σημείο αναφοράς, τη Mercedes.

Πέρα από τη νέα διοίκηση, η Scuderia πραγματοποίησε αλλαγές και στην οδηγική της σύνθεση, με τον Sebastian Vettel να παίρνει φέτος τη θέση του Fernando Alonso δίπλα στον Kimi Raikkonen.

O Vettel θα οδηγήσει το νέο μονοθέσιο στο ντεμπούτο του, στις πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης της Jerez, στην Ισπανία, την ερχόμενη Κυριακή.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ

Ο νέος επικεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene, λέει ότι στοχεύει το λιγότερο στον τερματισμό της περιόδου «ξηρασίας» που εκτείνεται από το Ισπανικό GP του 2013.

«Είμαι απλά ρεαλιστής», δήλωσε. «Κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδί για να αλλάξει πράγματα όταν δεν μπορούν να αλλάξουν.

«Βρήκαμε το μονοθέσιο, που ήταν έτοιμο από πέρσι το Δεκέμβριο, και κάναμε κάποιες τροποποιήσεις που κατά τη γνώμη μας είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.

«Δεν θέλω να πω ότι θα κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα δεσμευόμαστε να πάρουμε τουλάχιστον δύο νίκες.

Ο νεοφερμένος Vettel συμφώνησε με το αφεντικό του ότι πρέπει να θέσουν μετριοπαθείς στόχους για το 2015 – αλλά η ομάδα δεν θα έχει παράπονο αν έρθουν μεγαλύτερες επιτυχίες.

«Νομίζω ότι θα είμαστε χαρούμενοι αν πραγματιποιηθούν», είπε σχετικά με τις φιλοδοξίες του Arrivabene. «Αλλά φυσικά θα είμαστε ευτυχείς αν πάρουμε περισσότερες νίκες. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Έγιναν πολλές αλλαγές το χειμώνα. Οπότε νομίζω πως το πιο σημαντικό είναι να μπούμε στο ρυθμό γρήγορα στις χειμερινές δοκιμές και μετά να αρχίσουμε να προοδεύουμε.

«Αν η κατάσταση είναι όπως πέρσι, θα είναι πολύ δύσκολο να παλέψουμε για νίκες. Αλλά αυτός είναι ο στόχος μας, δεν είμαστε εδώ για να έρθουμε δεύτεροι»

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΕΙΝΑΙ «ΣΕΞI»

Αν και είναι πολύ πρώιμο να προβλέψει πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το νέο σασί και ο νέος κινητήρας, ο Arrivabene πιστεύει πως η SF15-T έχει τουλάχιστον κάνει καλύτερο ξεκίνημα από την προκάτοχό της στην εμφάνιση.

«Η Ferrari έχει πει εδώ και καιρό ότι το καλύτερο αυτοκίνητο είναι αυτό που κερδίζει», είπε. «Το περσινό ήταν άσχημο και δεν κέρδιζε κιόλας. Μου αρέσει το φετινό μονοθέσιο από αισθητική άποψη. Δεν ξέρω για τις επιδόσεις του, αλλά είναι πραγματικά σέξι».


drive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ