Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Έτσι θα συμπληρώσεις έξυπνα το μηχανογραφικό σου

Μέχρι τις 14 Ιουλίου θα μπορούν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και να διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Η συμπλήρωση όμως του μηχανογραφικού κρύβει πολλές παγίδες και θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή για να κάνουν τις καλύτερες δυνατόν επιλογές.

Συμβουλές ειδικών για τις σχολές και τα τμήματα που μπορούν να εξασφαλίσουν επαγγελματική αποκατάσταση.

Ένα έξυπνα συμπληρωμένο μηχανογραφικό ανοίγει τις πόρτες στις σχολές, οπότε πάρτε μολύβι και χαρτί και αρχίστε να σημειώνετε.

Για παράδειγμα, το τμήμα Μεθοδολογίας, το τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και το τμήμα Κοινωνικής Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν έχουν ακόμα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, οπότε δεν αποτελούν και την καλύτερη επιλογή για τους υποψηφίους.

Αντίθετα, αν κάποιος υποψήφιος επιλέξει το τμήμα Γεωλογίας, θα πρέπει να ξέρει ότι μέσα από αυτή τη σχολή μπορεί να απορροφηθεί στον τομέα των εργοληπτών δημοσίων έργων ή να γίνει ακόμα και μετεωρολόγος.

Διπλά επαγγελματικά δικαιώματα προσφέρουν επίσης τα τμήματα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, το τμήμα Εφαρμοσμένη Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά, αφού οι απόφοιτοί τους μπορούν να γίνουν και οικονομολόγοι.

Μια χρήσιμη πληροφορία επίσης για όσους ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές ΣΜΥ, είναι ότι όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε αυτές μπορούν να δώσουν εξετάσεις για την Σχολή Ευελπίδων.

Τα παρεξηγημένα τμήματα της Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Βιοτεχνολογίας, Φυσικών Πόρων, Ιχθυολογίας, Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, παρέχουν επαγγελματικά δικαιώματα γεωπόνου, που στις μέρες μας είναι ένα επάγγελμα, που προσελκύει τους νέους ανθρώπους.

Οι απόφοιτοι της κτηνιατρικής σχολής μπορούν επίσης να βρουν δουλειά στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας, στους ιπποδρόμους, σε εργαστήρια τροφίμων, κτηνοτροφεία και βιομηχανίες.

Ισάξια είναι επίσης και ορισμένα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς παρέχουν στους αποφοίτους ίδια επαγγελματικά δικαιώματα, όπως είναι τα τμήματα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής που ανήκει στα ΑΕΙ και το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας που ανήκει στα ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ