Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η Λιζέτα Καλημέρη και η Φωτεινή Βελετσιώτου στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2014

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 - Ώρα έναρξης 21:30
Δύο συναρπαστικές φωνές που κατέχουν περίοπτη θέση στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, η Λιζέτα Καλημέρη και η Φωτεινή Βελετσιώτου συναντιούνται για μία μοναδική συναυλία την Τρίτη 1η Ιουλίου στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. 
Δύο τραγουδίστριες με κοινή καταγωγή και παρόμοια κοινωνικά και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα ανταμώνουν και αυτό το καλοκαίρι σε μια συναυλία έξω από τα δεσμευτικά όρια ενός προγράμματος, σε ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε.

Η συνεργασία των δύο τραγουδιστριών, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τον κόσμο, όπου και αν έχουν παρουσιαστεί, έχει να κάνει όχι μόνο με την κοινή αγάπη τους προς το ελληνικό τραγούδι αλλά και με τον κοινό τόπο αφετηρίας τους, την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στην παρέα τους η Θεσσαλονικιά τραγουδοποιός Σοφία Νάτσιου και μια ομάδα νέων μουσικών με φρέσκο ήχο και άριστη χημεία..! Το μουσικό σχήμα αποτελείται από κιθάρα-φωνή, λαούτο, μπάσο, κλαρίνο, μπουζούκι, ντραμς-κρουστά, βιολί.

Λιζέτα Καλημέρη-Φωτεινή Βελετσιώτου
Η Λιζέτα Καλημέρη από μικρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική. Πρώτα με μία κιθάρα και εμφανίσεις σε μικρές μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς. Η δισκογραφική της παρουσία ξεκινάει από το 1994 με το δίσκο «Πνοή του ανέμου» σε μουσική Γιώργου Καζαντζή και έκτοτε οι συνεργασίες της ουκ ολίγες, περιλαμβάνουν το Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Ορφέα Περίδη, το Λάκη Χανιώτη, το Μιχάλη Παπαζήση, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, πολλές συμμετοχές σε δισκογραφήματα άλλων καλλιτεχνών και ένα ερμηνευτικό πέρασμα από τη Λαϊκή Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη.
Η δεύτερη ερμηνεύτρια, Φωτεινή Βελετσιώτου πρόσφερε τις υπηρεσίες της ως δασκάλα δημοτικού για 25 περίπου χρόνια. Πάντα αγαπούσε το τραγούδι, και κυρίως το μεταπολεμικό ρεμπέτικο. Το παρεΐστικο κλίμα στα ταβερνάκια εκτόνωνε την αγάπη της για το τραγούδι, ώσπου το 2005 την ανακάλυψε η στιχουργός Μάγδα Παπαδάκη και κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Γυναίκες» σε μουσική Μιχάλη Νικολούδη.

Support, Γιάννης Βολίκας
Ο Γιάννης Βολίκας γεννήθηκε στη Νέα Κρήνη από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες. Τα πρώτα του ακούσματα ήταν οι αμανέδες που τραγουδούσε ο πατέρας του, ο οποίος έγινε η αιτία να αγαπήσει το τραγούδι και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού του. Επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στο τραγούδι ερμηνεύοντας κομμάτια από όλο το φάσμα του μουσικού Ελλαδικού χώρου. Τα τελευταία χρόνια συμμετάσχει ενεργά στα καλλιτεχνικά δρώμενα του δήμου Καλαμαριάς.

Τιμή εισιτηρίου: 10€ (Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται και μπύρα ή αναψυκτικό ή νερό)

Προπώληση:
www.viva.gr
ΚΑΦΕ ΣΑΡΩΘΡΟΝ, ΛΑΔΑΔΙΚΑ 2310538282


Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2014
Κολοκοτρώνη 21
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Τ 2310 589.200
F 2310 651.099
Ε press@monilazariston.gr
www.monilazariston.gr
Facebook: Moni Lazariston Festival
Twitter: @MoniLazariston

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ