Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Θετική εξέλιξη στις εργασίες ολοκλήρωσης και ανακατασκευής της γέφυρας του Αγίου Γεωργίου στην Εθνική Οδό Έδεσσας-Θεσσαλονίκης, μετά από την πολύμηνη διακοπή των εργασιών λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. 
Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο εγκαταστάθηκε και ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που παρουσιάζει το συγκεκριμένο σημείο –έχουν σημειωθεί στο παρελθόν πολλά σοβαρά και θανατηφόρα ατυχήματα- και του υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου που εξυπηρετεί καθημερινά. Τελικά μετά από ιδιαίτερες συνεργασίες του κ. Θεοδωρίδη και του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη, το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με χρηματοδότηση από Εθνικούς Πόρους.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 750.000 ευρώ ενώ η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 30 μέτρων. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται επίσης η κατασκευή πεζοδρομίου και η πλήρης ένταξή της στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που ξεκίνησαν οι εργασίες ολοκλήρωσης της γέφυρας του Αγίου Γεωργίου. Όλοι όσοι περνούν από τη γέφυρα κατανοούν ότι το συγκεκριμένο έργο είναι υψηλής προτεραιότητας προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα ατυχήματα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας υπάρχουν κι άλλες τέτοιες γέφυρες τις οποίες έχουμε εντάξει στο τεχνικό μας πρόγραμμα ώστε να αποκτήσουν την στατική επάρκεια που χρειάζονται, ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο που εξυπηρετούν και με μία πρόβλεψη για το μέλλον. Όπως έχω τονίσει και άλλοτε, προγραμματίζουμε με ορίζοντα το μέλλον».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ