Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ"

Με αφορμή την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να στείλει στα δικαστήρια την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για την διοργάνωση της, καθιερωμένης επί σειρά ετών, συγκέντρωσής τους στην πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης, για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ανέφερε τα εξής:

«Στο στόχαστρο του Γιάννη Μπουτάρη η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και η εκδήλωσή της στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έφτασε σε σημείο να οδηγήσει σε δίκη τους διοργανωτές γιατί πραγματοποίησαν την επί χρόνια καθιερωμένη συγκέντρωση τους για την ημέρα μνήμης και της διεθνής αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων, φέτος, στις 19 Μαΐου 2012, χωρίς την άδεια του Δήμου!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται κάθε χρόνο, εδώ και σειρά ετών, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, αλλά ο Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισε φέτος να την απαγορεύσει και δεν έδωσε καν ρεύμα στους διοργανωτές.

Εκείνοι προχώρησαν, όπως κάθε χρόνο, στην διοργάνωση της εκδήλωσης και ο Γ.Μπουτάρης έστειλε την μεγαλύτερη ποντιακή οργάνωση της χώρας στα δικαστήρια γιατί δεν πειθάρχησε στην παράλογη απόφασή του. Βεβαίως, η απόφασή του ήταν έωλη και παράλογη γιατί τον ίδιο χώρο τον έδωσε σε άλλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν φέτος.

Τελικά, στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν έχεις τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου κινδυνεύεις να βρεθείς κατηγορούμενος. Είναι τα νέα ήθη που έφερε η σημερινή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μόνο που θα πρέπει να θυμίσει κανείς στον Γιάννη Μπουτάρη ότι ο θεσμικός του ρόλος είναι να ενώνει και όχι να διχάζει την πόλη. Πραγματικά, εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας γι αυτή την κατάντια και την μιζέρια στην οποία βυθίζεται η Θεσσαλονίκη. Το σίγουρο είναι ότι δεν της αξίζει μια τέτοια μοίρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ