Σας προτείνουμε για σήμερα (κι αν δεν έχετε τα υλικά, κάντε της αύριο) μια ωραία και χορταστική μακαρονόπιτα (αφού η απλή μακαρονάδα είναι πιο καθημερινό φαγητό):
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
2 κ.σ. μαργαρίνη
Σάλτσα
4 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ. ελιές (απυρήνωτες)
Γέμιση
3 αυγά
500 γραμ. ανθότυρο
¼ φλ. κεφαλοτύρι
3 ντομάτες
2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε την μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε φρυγανιά σε φόρμα δαχτυλίδι (ή όποια φόρμα ή βαθύ ταψάκι έχετε).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το λουκάνικο για 4-5’. Αποσύρουμε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και προσθέτουμε τις ελιές. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι (κρατάμε 2 κ.σ. κεφαλοτύρι για το τέλος). Τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά στη φόρμα. Κάνουμε μία στρώση φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε την μισή γραβιέρα. Στρώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, καλύπτουμε με ντομάτες, τελειώνουμε την γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για 45’ στους 180 C. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια.
Τη συνταγή προτείνει η Αργυρώ
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
2 κ.σ. μαργαρίνη
Σάλτσα
4 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ. ελιές (απυρήνωτες)
Γέμιση
3 αυγά
500 γραμ. ανθότυρο
¼ φλ. κεφαλοτύρι
3 ντομάτες
2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε την μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε φρυγανιά σε φόρμα δαχτυλίδι (ή όποια φόρμα ή βαθύ ταψάκι έχετε).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το λουκάνικο για 4-5’. Αποσύρουμε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και προσθέτουμε τις ελιές. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι (κρατάμε 2 κ.σ. κεφαλοτύρι για το τέλος). Τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά στη φόρμα. Κάνουμε μία στρώση φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε την μισή γραβιέρα. Στρώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, καλύπτουμε με ντομάτες, τελειώνουμε την γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για 45’ στους 180 C. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια.
Τη συνταγή προτείνει η Αργυρώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ