Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΧΑΚΕΡΣ ΣΤΗ SONY

Περισσότεροι από 93.000 λογαριασμοί παραβιάστηκαν σε μια νέα επίθεση στους servers της Sony, τη δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, από την οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας το δίκτυο του δικτύου της PlayStation για αρκετές εβδομάδες.


Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας Φίλιπ Ράιτινγκερ, τόνισε πως η πλειοψηφία των συγκεκριμένων κωδικών πρόσβασης τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ διαβεβαίωσε πως πληροφορίες αναφορικά με πιστωτικές κάρτες πελατών δεν βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Η εταιρεία έχει αναστείλει προσωρινά 93.000 λογαριασμούς. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας, η ευθύνη για την παραβίαση ανήκει σε ιστοσελίδες ή διακομιστές τρίτων.

«Αυτές οι περιπτώσεις φαίνεται πως περιλαμβάνουν ένα μεγάλο όγκο δεδομένων που είχαν αφαιρεθεί από λίστες από άλλες εταιρείες, ιστοσελίδες ή άλλες πηγές», ανέφερε ο Ράιτινγκερ.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Sony αναγκάστηκε να θέσει τις υπηρεσίες του δικτύου PlayStation εκτός λειτουργίας για αρκετές εβδομάδες μετά από μια επίθεση χάκερς που δέχθηκε, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση σε στοιχεία λογαριασμών περίπου 70 εκατ. ιδιοκτητών PS3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ