Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ"


Για εισπρακτικό μέτρο που έχει σκοπό να αναγκάσει τα καταστήματα εστίασης να απαγορεύσουν το κάπνισμα αλλά με άλλο τρόπο, καθώς θα πληρώνουν δυσβάστακτο φόρο, κάνουν λόγο τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων και Συναφών επαγγελμάτων.
Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η καταβολή φόρου σε όσα εστιατόρια, ταβέρνες, και καφετέριες επιθυμούν να επιτρέπουν το κάπνισμα, και ο οποίος θα υπολογίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά και όχι με βάση τον τζίρο.

Από το νόμο εξαιρούνται νυχτερινά καταστήματα όπου σερβίρεται αλκοόλ, όπως στα μπουζούκια, τα κλαμπ, τα μπαρ και στο καζίνο.
Ο κλάδος επαναλαμβάνει ότι οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί, θα πρέπει να λάβει υπόψη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων ανθρώπων, ενώ αφήνει αιχμές εναντίον των εξαιρέσεων που αφορούν τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει: "Απορρίπτουμε ρυθμίσεις που θα καταργήσουν την απαγόρευση του καπνίσματος κατ' όνομα, αλλά θα θέσουν ανεφάρμοστους όρους και ανέφικτες προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων μας ως χώρων καπνιζόντων, με σκοπό να καταλήξουμε και στο ίδιο αποτέλεσμα από άλλο δρόμο. Ο αγώνας που δώσαμε όλο τον προηγούμενο καιρό δεν ήταν συντεχνιακή υπόθεση κάποιων επιχειρηματιών όπως κάποιοι προσπάθησαν να την εμφανίσουν, αλλά απαίτηση της πλειοψηφίας του λαού, που μας υποστήριξε ανεπιφύλακτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ