Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

"ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ"

25 Ιανουαρίου 2006 - 25 Ιανουαρίου 2011. Πέντε χρόνια Λέσχη Φίλων ΑΡΗ. Λίγες δεκάδες τα πρώτα εγγεγραμμένα μέλη της τότε, περισσότερα από 8.000 τα εγγεγραμμένα μέλη σήμερα. Στην οικονομική και αγωνιστική αβεβαιότητα ο ΑΡΗΣ τότε, στους 32 του Europa League σήμερα, καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ελλάδα τη χρονιά που μας πέρασε, με αναγνώριση ως καλύτερη κερκίδα της Ευρώπης το Κλ. Βικελίδης.

Το όραμα κάποιων λίγων ανθρώπων προσφέρθηκε απλόχερα σ’ ολόκληρη την Αρειανή οικογένεια την 25η Ιανουαρίου 2006. Ο ΑΡΗΣ έδωσε τη δυνατότητα στη συμμετοχικότητα, πρωτοπορώντας για τα Ελληνικά δεδομένα αλλά η καχυποψία ήταν το πρώτο συναίσθημα που βίωσαν κάποιοι Αρειανοί στο κάλεσμα της Λέσχης. Μια καχυποψία που ενισχύθηκε και με τη σειρά της ενίσχυσε την τεχνητή απαξίωση που επέδειξαν τόσο τα ΜΜΕ της εποχής όσο και συγκεκριμένοι παραγοντικοί κύκλοι.

 Βέβαια με την πάροδο του χρόνου και με «έμπρακτες αποδείξεις», όπως οι εκλογικές διαδικασίες, σιγά-σιγά το νερό μπήκε στο αυλάκι, κερδήθηκε η μάχη της αξιοπιστίας και σήμερα, η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ απολαμβάνει καταρχήν την αναγνώριση που της αρμόζει, τόσο στην Ελλάδα, όσο κυρίως διεθνώς.

Εμάς μας απασχολεί και η ουσία της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, η προοπτική που μπορεί να προσδώσει στον ΑΡΗ και που δεν είναι καθόλου δύσκολο να την αντιληφθεί οποιοσδήποτε καταλαβαίνει τι σημαίνει μια Λέσχη με πολλές χιλιάδες μέλη (δεν μπαίνουμε στη διαδικασία αναφοράς αριθμών καθώς έτσι θέτουμε όρια), η δυναμική που μπορεί ν’ αναπτυχθεί, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και ως ασπίδα προστασίας και κριός διεκδικήσεων για την εκάστοτε Διοίκηση της ΠΑΕ.

Μας απασχολεί επίσης και το κατά πόσο έχουν αντιληφθεί όλοι την έννοια της συμμετοχής στη Λέσχη, καθώς έχοντας το υπέρτατο προνόμιο της αποτίμησης και εν συνεχεία της εκλογής, είναι υποχρέωση των Αρειανών που γίνονται κοινωνοί στο θεσμό της συμμετοχικότητας ν’ αναπτύσσουν ταυτόχρονα και όλα τα αντανακλαστικά και τη συμπεριφορά του ανθρώπου που έχει δύναμη στα χέρια του και μπορεί να την προβάλλει… και - γιατί όχι - να την επιβάλλει, αν η άποψή του αποτελεί και άποψη της πλειοψηφίας.

Να την προβάλλει όμως μέσα σε θεσμούς και διαδικασίες και όχι να την περιφέρει σε ραδιόφωνα και εφημερίδες. Ν’ αναδείξει και ν’ αναλύσει την άποψή του σε Γενικές Συνελεύσεις και όχι να την εκφυλλίσει δεξιά και αριστερά σε στιλ κουτσομπολίστικης εκπομπής «πρωινού καφέ».

Όσοι αποτελούμε μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, με την ψήφο μας εμπιστευόμαστε κάποιους ανθρώπους να κρατούν τις τύχες του Συλλόγου στα χέρια τους. Η ψήφος και η συμμετοχή δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση συνδιοίκηση ή δημοσκοπική διοίκηση ή διοίκηση των SMS, των e-mail και των τηλεφωνημάτων σε ΜΜΕ.

Ο αριθμός μητρώου του κάθε μέλους είναι μια επιβράβευση συμμετοχής, μια ταυτότητα Αρειανοσύνης και απόδειξη έμπρακτης οικονομικής και ηθικής προσφοράς και δεν πρέπει να ξεφτιλίζεται σαν διαβατήριο ελεύθερης και ασύστολης παντογνωσίας που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της μανίας, ενδεδυμένης πάντα με τον μανδύα της… κριτικής.

Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ δημιουργήθηκε σαν μια ασπίδα προστασίας και ενίσχυσης του Συλλόγου και δεν είναι ένας καθρέφτης για τις εσωτερικές λειτουργίας μιας - εκλεγμένης από εμάς - διοίκησης της ΠΑΕ, που θα βγαίνουν φόρα-παρτίδα σε κοινή θέα, ούτε είναι τόπος εκτόνωσης για τα εσώψυχα ή μέσο επιβολής για τα «νομίζω» και τα «θέλω» του καθενός.

Στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ δεν πληρώνουμε τη συνδρομή μας για να έχουμε ανά πάσα στιγμή λόγο και να απαιτούμε όποτε γουστάρουμε εξηγήσεις. Πληρώνουμε για να πράττουμε έργα, να εκλέγουμε αυτούς που θα πράξουν τα έργα, να τους βοηθήσουμε οικονομικά προς το σκοπό αυτό, να τους ενισχύσουμε ηθικά και να λειτουργήσουμε ως ασπίδες των ανθρώπων που, ίσοι μεταξύ ίσων, εκλέχτηκαν να μας διοικούν. Οι εξηγήσεις θα δίνονται στην ώρα, στον χώρο και με τον τρόπο που προβλέπεται κι όχι ανάλογα με τις επιθυμίες του καθενός.

Ο θεσμός της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ απλόχερα προσφέρθηκε από λίγους προς όλους. Και προσφέρθηκε για να ενώσει κι όχι να διχάσει. Αλίμονο αν σε κάθε εκλογική διαδικασία, ένα κομμάτι του ΑΡΗ αποκτά νοοτροπία ηττημένου που αναζητά ρεβάνς. Αλίμονο αν συνταυτίζεται με κάθε απερχόμενο διοικητικό σχήμα ή πρόεδρο. Αλίμονο αν η κάθε πλειοψηφία γεννά μια μαινόμενη και καχύποπτη μειοψηφία που αναζητά «δικαίωση».

Αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία που έχει έντεχνα καλλιεργηθεί και δείχνει να βρίσκει πρόθυμους «συμμάχους» όποτε οι συνθήκες το ευνοούν - «συμμάχους» που δεν χάνουν ευκαιρία να επιτεθούν μ’ οποιονδήποτε μέσον και να χρησιμοποιήσουν κάθε μέθοδο για να προβάλλουν και να επιβάλλουν εκβιαστικά τις όποιες απόψεις τους - είναι προσβολή προς τον θεσμό της Λέσχης.

Η Λέσχη μεγάλωσε… και θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Η Λέσχη, το στήριγμα του ΑΡΗ, δυνάμωσε… και θα συνεχίσει να δυναμώνει. Η Λέσχη θα μεγαλώνει και θα δυναμώνει, με σκοπό να μεγαλώνει και να δυναμώνει ο ίδιος ο ΑΡΗΣ κι όχι να γίνεται καραμέλα οποιουδήποτε τυχόντα θέλει, με τις συνεχείς επικλήσεις της, να προσδώσει «κύρος» στα επιχειρήματά του και αληθοφάνεια στις μανίες του.

Η πορεία της Λέσχης μακριά από προσωπικά συμφέροντα είναι μονόδρομος που πρέπει ν’ ακολουθηθεί με αποφασιστικότητα ώστε ν’ αποφευχθεί η μετατροπή της σε μπαλαντέρ που θα μπορεί ο κάθε πονηρός να χρησιμοποιεί σύμφωνα με τις ορέξεις του και για να εξυπηρετεί τα σενάρια που τον ευνοούν κάθε φορά.

Τα πέντε χρόνια της Λέσχης και τα περισσότερα από 8.000 μέλη της είναι μια αρχή. Για κάποιους καλή, για άλλους θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Το σίγουρο όμως είναι ότι η Λέσχη υπάρχει και δίνει σ’ όλους τους Αρειανούς την δυνατότητα να γίνουν κομμάτι της ιστορίας του ΑΡΗ, αρκεί απλά και μόνο να το συνειδητοποιήσουν…



Super 3





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ