Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΕ, ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ: ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2011, ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ

Οικονομική Κύρωση ύψους 15.000€ στον Τ/Σ «TV RHODES COSMOS» (Ν. Δωδεκανήσου) με αιτιολογία την παράβαση διατάξεων που αφορούν στο άρθρο 4 παρ. 1-5 Ν.3063/2007 -αναφορά σε αποτελέσματα δημοσκοπήσεων χωρίς τα απαιτούμενα κατά το νόμο στοιχεία (εκπομπή «Ματιές στις εξελίξεις» 7.8.2010, εκπομπή «Νέα Κόσμος» 7.8.2010 και 10.08.2010, εκπομπή «Ο Κόσμος σήμερα» 7.8.2010, εκπομπή «Και εσύ στον Κόσμο σου» 10.08.2010).
Υπήρξε μειοψηφία από το Μέλος Κο. Τσουράκη που πρότεινε να μπει η υπόθεση στο Αρχείο.


Οικονομική Κύρωση ύψους 15.000€ στον Τ/Σ «ANTENNΑ» (Εθνικής Εμβέλειας) και την εκπομπή «ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ», η οποία προβλήθηκε στις 5.10.2010. με αιτιολογία την ποιότητα της ελληνικής γλώσσας και την προστασία ανηλίκων.
Υπήρξε μειοψηφία από το Μέλος Κο. Τσουράκη που πρότεινε να μπει η υπόθεση στο Αρχείο.

Οικονομική Κύρωση ύψους 5.000€ στον Ρ/Σ «LIBERO» (Ν. Θεσσαλονίκης) με την αιτιολογία της ποιότητας προγράμματος - γλωσσική ευπρέπεια και προστασία ανηλίκων.
Η απόφαση ήταν Ομόφωνη.

Οικονομική Κύρωση ύψους 15.000€ στον Τ/Σ «STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» με την αιτιολογία της μη αντικειμενικότητας κατά την προεκλογική περίοδο, προβάλλοντας πρόσωπα συγκεκριμένων κομμάτων και όχι όλων.

Οικονομική Κύρωση ύψους 20.000€ στον Τ/Σ «MEGA CHANNEL» (Εθνικής Εμβέλειας) με αιτιολογία την αναντιστοιχία σήμανσης με το περιεχόμενο του μεταδιδόμενου προγράμματος και την προστασία ανηλίκων.
Αφορά τη σειρά «3ος Νόμος» που μεταδόθηκε στις 14.06.2010.
Η απόφαση ήταν Ομόφωνη.

Σύσταση επέβαλε στον Τ/Σ "ANTENNA " (Εθνικής Εμβέλειας), με την αιτιολογία της συγκεκαλυμμένης διαφήμισης για την εκπομπή «NEXT TOP MODEL», η οποία προβλήθηκε στις 16/06/2010.

Το Ε.Σ.Ρ προχώρησε στην οριστική διακοπή του τηλεπαιχνιδιού «PUZZLE EXPRESS» του Τ/Σ «TRT» (Ν. Λαρίσης), με την αιτιολογία παραπλάνησης των τηλεθεατών λόγω των απειροελάχιστων και μη ευκρινώς αναγραφομένων στην οθόνη πιθανοτήτων επιλογής για συμμετοχή στο παιχνίδι.
Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι ένα άτομο στα 1.500 άτομα πιθανόν να είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με το Σταθμό για το τηλεπαιχνίδι.

Η Ανεξάρτητη Αρχή παρείχε Βεβαίωση Νομίμου Λειτουργίας στον Ρ/Σ "105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» (Ν. Αττικής), ο οποίος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ε.Σ.Ρ. ανακάλεσε την Βεβαίωση Νομίμου Λειτουργίας του Ρ/Σ «ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΙΟΥ» (Ν. Χίου), με την αιτιολογία της μη λειτουργίας του στη συχνότητα και στο κέντρο εκπομπής που εξέπεμπε στις 1/11/1999.

Το Ε.Σ.Ρ. απέρριψε την Αίτηση Θεραπείας του Ρ/Σ «FM LIFE» (Ν. Δωδεκανήσου) για χορήγηση Βεβαίωσης Νομίμου Λειτουργίας.

Απέρριψε την Αίτηση Θεραπείας του Τ/Σ «ΚΥΔΩΝ TV» (Ν. Χανίων), για προηγούμενη απόφαση του (Οικονομική Κύρωση ύψους 25.000€) με την αιτιολογία της έλλειψης πολυφωνίας.

Το Ε.Σ.Ρ. απέρριψε την Αίτηση Θεραπείας του Τ/Σ «EUROPE ONE» (Ν. Θεσσαλονίκης) για παλαιότερη απόφαση του (Οικονομική Κύρωση ύψους 30.000€). Μειοψήφισε το Μέλος Κα. Αυδή.

Η Ανεξάρτητη Αρχή απέρριψε την Αίτηση Θεραπείας του Ρ/Σ «SUPER FM» (Ν. Χανίων). Του είχε επιβάλλει Σύσταση ώστε να εκπέμπει από τη σωστή θέση εκπομπής.

Τέλος, το Ε.Σ.Ρ. απέρριψε την Αίτηση Θεραπείας του Τ/Σ «MY TV», πρώην «ΚΝΩΣΣΟΣ TV» (Ν. Ηρακλείου). Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Ιωάννης Λασκαρίδης ανέφερε κατά την σημερνή ενημέρωση των συντακτών: "Το Ε.Σ.Ρ. είχε επιβάλλει την Διακοπή Λειτουργίας του Σταθμού. Εν συνεχεία ο εν λόγω Σταθμός προσέφυγε στο Σ.τ.Ε., όπου η αίτηση αναστολής της απόφασης του Ε.Σ.Ρ. απορρίφθηκε, γι αυτό και εμείς δεν κάναμε δεκτή την Αίτηση Θεραπείας του (μειοψήφισε το Μέλος Κα. Αυδή που ήθελε να γίνει δεκτή η Αίτηση Θεραπείας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ