Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Φιλίππου – Κασσάνδρου – Ολύμπου: Ιστορίες, Γεύσεις, Άνθρωποι

Απολαυστικός αστικός και γαστρονομικός περίπατος με τον Κωστή Ζαφειράκη, Τετάρτη 14 Ιουνίου
Ανηφορίζουμε και πάλι στις αγαπημένες μας γειτονιές πάνω από την Εγνατία αναζητώντας ακόμη περισσότερες ιστορίες από την πόλη, συναντώντας ωραίους ανθρώπους και ξεχωριστές εμπειρίες.
Με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη που δεν κρύβει την αδυναμία του στην περιοχή επισκεπτόμαστε το ατελιέ μιας αγαπημένης και διακεκριμένης ζωγράφου, γευόμαστε εκείνα τα ξεχωριστά στραγάλια που έφτασαν μέχρι τη Nasa, μπαίνουμε σε παλιά, αγαπημένα ζαχαροπλαστεία όπου υπάρχει ακόμη κάτι από την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης των '70ς, δοκιμάζουμε τις νοστιμιές της καλύτερης ίσως ταβέρνας της πόλης που γράφει τη δική της ιστορία στην τοπική γαστρονομία, ακούμε τα όσα έχουν να αφηγηθούν είσοδοι, πλατείες, δρόμοι, μυστικές γωνιές -και το καλύτερο- πάμε θερινό σινεμά για μια κωμωδία όπως επιβάλλει το πνεύμα του καλοκαιριού.

Σημείο συνάντησης: Απέναντι από το Διοικητήριο (ΥΜΑΘ)
Ώρα: 19.30
Συμμετοχή: 15 ευρώ (περιλαμβάνεται και το εισιτήριο στον κινηματογράφο “Άλεξ”)
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1







Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει είναι διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ