Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Βούλευμα για αγγειοχειρουργό: Τη σκότωσε ήρεμος - Ηταν ζωντανή όταν προσπάθησε να την κρύψει στο αυτοκίνητο

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το έγκλημα
Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του 38χρονου αγγειοχειρούργου,από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την άτυχη μεσίτρια, μητέρα τριών παιδιών.

Το protothema.gr φέρνει στο φως το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών μέσα στο οποίο αναφέρεται πως ο 38χρονος αγγειοχειρούργος τέλεσε την ανθρωποκτονία της Ντιάνας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και στην συνέχεια προσπάθησε να κρύψει όλα τα στοιχεία που θα τον ενοχοποιούσαν.

Όπως αναφέρεται ο 38χρονος αγγειοχειρούργος με βάση τα ενοχοποιητικά στοιχεία, είναι πιθανό να διαπράξει νέο έγκλημα αν αφεθεί ελεύθερος. Από τα στοιχεία που παρατίθενται μέσα στο βούλευμα προκύπτει πως ο 38χρονος αγγειοχειρούργος με απόλυτη ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και την εμπιστοσύνη της Ντιάνας την παγίδευσε.

«Ενόψει των προεκτεθέντων, υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για τις αποδιδόμενες σε αυτόν αξιόποινες πράξεις και δη το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που ενδιαφέρει εν προκειμένω ως προς το ζήτημα της προσωρινής του κράτησης, από δε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών, όπως αυτά ανωτέρω περιγράφονται (εκμετάλλευση της επαγγελματικής του ιδιότητας και της εμπιστοσύνης του θύματος προς παγίδευση του , χρήση αναισθητικού, ψύχραιμη αναμονή και σχεδιασμός των περαιτέρω κινήσεων του, επιστάμενη προσπάθεια κατασκευής ευνοϊκών αποδεικτικών στοιχείων και αντίστοιχα απόκρυψης ενοχοποιητικών , έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς την αξία της ανθρώπινης ζωής αλλά και προς το ανθρώπινο πρόσωπο ακόμη και μετά τον θάνατό του), καταδεικνύεται ότι αν αφεθεί ελεύθερος έστω και με περιοριστικούς όρους είναι σφόδρα πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα».

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο βούλευμα από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως μετά τις 17:44 το μοιραίο απόγευμα, ο αγγειοχειρούργος συνάντησε την άτυχη Ντιάνα μητέρα τριών παιδιών μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και την οδήγησε σε ένα γραφείο που είχε παραχωρηθεί στους ειδικευόμενους για να ξεκουράζονται. Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ειδικευόμενος γιατρός, είχε φροντίσει να προμηθευτεί τα αναισθητικά που χορήγησε στο θύμα του. Στη συνέχεια γύρω στις 9 το βράδυ αφαίρεσε την ζωή της 36χρονης, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Σε ιδιαίτερο χώρο του νοσοκομείου και ειδικότερα σε γραφείο πέμπτου του ορόφου του Ά κτηρίου όπου υπήρχε δωμάτιο με αριθμό 505, το οποίο έφερε πληροφοριακή πινακίδα που έγραφε «Γραφείο Διευθυντή» και το οποίο είχε διατεθεί προς ανάπαυση των ειδικευόμενων ιατρών της Έ Χειρουργικής Κλινικής που εκτελούσαν εφημερίες. Εκεί σε μη διακριβωθείσα επακριβώς ώρα αλλά πάντως έως τις 21:00 (πιθανότατα αρκετά πιο πριν) ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αφαίρεσε την ζωή της, αφού προηγουμένως χορήγησε σε αυτήν φαρμακευτική ουσία προποφόλη, την οποία είχε προμηθευτεί και διατηρούσε στην κατοχή του με άγνωστο τρόπο (εκμεταλλευόμενος προφανώς την ιδιότητά του ως ειδικευόμενου ιατρού του Νοσοκομείου)».

Μεταξύ άλλων στο βούλευμα αναφέρεται και ότι ο αγγειοχειρούργος μετέφερε το όχημά του από τον εξωτερικό χώρο στάθμευσης στον πάρκινγκ του νοσοκομείου με σκοπό να μεταφέρει την άτυχη γυναίκα. Ο ίδιος ωστόσο όπως υποστήριξε αρχικά πήγε το αυτοκίνητό του στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να μεταφέρει άπλυτα ρούχα, μία κίνηση που χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη. «Από την ενέργειά του να μεταφέρει το όχημά του από τον εξωτερικό χώρο στάθμευσης στον εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου (αυτό βέβαια ήταν αναγκαίο προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του θύματος, διαφορετικά η ενέργεια αυτή είναι πλήρως αδικαιολόγητη, ο δε ισχυρισμός του ότι ήθελε δήθεν να μεταφέρει άπλυτα ρούχα και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι το λιγότερο μη πειστικός)».

Επίσης από στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο αγγειοχειρούργος συνάντησε το θύμα, το θανάτωσε και στην συνέχεια σχεδίαζε περαιτέρω τις ενέργειές του για να «καλύψει» το έγκλημα.

Από την ιατροδικαστική έκθεση που αναφέρεται στο βούλευμα η ιατροδικαστής εντόπισε στο άψυχο κορμί της Ντιάναςεκδορές που έγιναν όσο η μεσίτρια ήταν εν ζωή. Γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι εκδορές στο κορμί της Ντιάναςνα μην έγιναν την ώρα που πέταξε το άψυχο κορμί της, αλλά να προήλθαν από την προσπάθεια του αγγειοχειρούργου να φορτώσει στο αυτοκίνητό του την 36χρονη, μη έχοντας αντιληφθεί πως είναι ακόμη ζωντανή. «Το πτώμα έφερε εκδορές με μακροσκοπικούς χαρακτήρες τριβής της δεξιάς ωμοπλατιαίας χώρας, των γλουτιαίων χωρών και της οπίσθιας επιφάνειας του αριστερού μηρού , καθώς και εκδορά του δεξιού ριζομηρίου που προκλήθηκαν στο σώμα εν ζωή. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι οι εν λόγω σωματικές κακώσεις προκλήθηκαν στο σημείο απόρριψης του πτώματος αντίθετα μπορεί να επήλθαν κατά την προσπάθεια του κατηγορουμένου να φορτώσει το θύμα στο όχημά του, μη έχοντας αντιληφθεί ότι αυτό ήταν ακόμη ζωντανό».

Μάλιστα η κίνησή του να στείλει αρκετές ώρες μετά από το προγραμματισμένο ραντεβού που είχε με την 36χρονη, στις εννέα περίπου το βράδυ, μήνυμα στο facebook και να την ρωτήσει «γιατί δεν ήρθε και αν είναι όλα καλά», την στιγμή που στην απολογία του είχε υποστηρίξει πως η Ντιάνα τον είχε ενημερώσει γύρω στις έξι παρά τέταρτο πως της έτυχε κάτι έκτακτο και έφυγε, δηλώνει την προσπάθεια του να κατασκευάσει αποδεικτικά στοιχεία για να συγκαλύψει το έγκλημά του. «Από την άτυχη και άκρως ενοχοποιητική για αυτόν «έμπνευση» του προσφεύγοντος –κατηγορουμένου περί ώρα 20:44 να αποστείλει μέσω του κινητού του και της εφαρμογής επικοινωνίας messenger στο θύμα μήνυμα ρωτώντας το δήθεν «γιατί δεν ήρθε» και «αν ήταν όλα καλά», τη στιγμή που ο ίδιος στην απολογία του αναφέρει ότι σε συνομιλία τους μέσω κινητού τηλεφώνου στις 17:44 που ανέφερε ότι της συνέβη κάτι απρόοπτο και χρειάστηκε να φύγει (είναι έκδηλη εδώ η προσπάθειά του να «κατασκευάσει» αποδεικτικά στοιχεία, προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του για το έγκλημα που διέπραξε)».

Τονίζεται πως οι κινήσεις του κατηγορούμενου και του θύματος μετά την έξοδο από το νοσοκομείο συμπίπτουν τοπικά και χρονικά, από τις συσκευές τις κινητής τηλεφωνίας.

«Μου έμεινε στα χέρια» λέει τώρα ο αγγειοχειρουργός για τη μεσίτρια

Αξίζει να αναφερθεί πως ο αγγειοχειρούργος υπέβαλλε αίτηση για συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια κι ενώ αρχικά υποστήριζε πως την επίμαχη ημέρα δεν είχε συναντηθεί καν με την άτυχη μεσίτρια, πλέον μέσω της δικηγόρου του παραδέχεται πως όχι μόνο την είδε, αλλά και πως ο θάνατός της οφείλεται σε ιατρικό λάθος, κατά την διάρκεια επέμβασης που της έκανε ο ίδιος. Μάλιστα αναμένεται να υποστηρίξει πως η άτυχη γυναίκα «του έμεινε στα χέρια».
Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr στο άψυχο σώμα της άτυχης Ντιάνας η ιατροδικαστής εντόπισε και δεύτερη ουσία, εκτός από την προποφόλη, η οποία ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για το σκληρό οπιούχο ναρκωτικό φάρμακο, fentanyl, το οποίο είναι 80 με 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και 40-50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη 100% καθαρότητας. Το συγκεκριμένο φάρμακο εντοπίστηκε στο αίμα και τα ούρα της άτυχης 36χρονης.

Αρχικά ο αγγειοχειρούργος είχε προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τις αρχές, υποστήριζε ότι έχει «παγιδευτεί» ενώ δεν δίστασε ακόμη και να υποδείξει ενόχουςπροτρέποντας τις αρχές να ψάξουν στο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της 36χρονης, φωτογραφίζοντας μάλιστα τον σύζυγο της άτυχης μεσίτριας.

Δείτε το βούλευμα



















protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ