Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ 2017 και ΠΕΡΑ: ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2016, Ολύμπιον
Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad Adenauer και το Δίκτυο Ναυαρίνο, με την υποστήριξη του CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield και του ACT-American College of Thessaloniki, διοργανώνει το 5ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης/5th Thessaloniki International Symposium in World Affairs, στις 22 Οκτωβρίου 2016 στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον με θέμα: «Ο κόσμος το 2017 και πέρα: Σε αναζήτηση σταθερότητας» και κινείται γύρω από τρεις θεματικούς άξονες: α) την προσφυγική κρίση, β) την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και γ) την αστάθεια στην Ουκρανία, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών είναι και ο Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην υπουργός οικονομικών. Σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε για το διάστημα της δικής του υπουργίας ότι το οικονομικό περιβάλλον και η οικονομία είχαν ήδη σταθεροποιηθεί, το κλίμα ήταν θετικό, το χρήμα εκινείτο, είχαν έρθει ξένοι επενδυτές και είχαν μείνει ελάχιστα να κάνουμε, κυρίως στο εργασιακό, ζητήματα που μπήκαν τώρα στο τραπέζι, δηλαδή δύο χρόνια αργότερα. Σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση θεωρεί ότι αν η οικονομία βελτιωθεί, σίγουρα ο κόσμος θα μπορεί σιγά-σιγά να αποπληρώνει και το δημόσιο και τις τράπεζες, άρα το ποσοστό των προβληματικών δανείων θα μειωθεί. Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους δε θα θιγεί από τους Ευρωπαίους σύντομα και πάντως όχι πριν από τις γαλλικές εκλογές και αυτές που αναμένονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από τον Μάιο έχει ήδη αποφασιστεί ένα τριετές πλαίσιο σχετικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος και σε αυτό το πλαίσιο η ουσία του ζητήματος έχει μετατεθεί. Αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε την δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό , πείθοντας για τη σοβαρότητά μας το ΔΝΤ και την ΕΕ .

Ο Γκίκας Χαρδούβελης θα μιλήσει στο Συμπόσιο το μεσημέρι του Σαββάτου με θέμα: Η νέα ελληνική κρίση: Μπορούμε να ελπίζουμε στην ανάκαμψη;

Γλώσσες εργασίας του Συμποσίου θα είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Γενική είσοδος, προπώληση: 7 ευρώ / ταμείο: 12 ευρώ.

* Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες, το αναλυτικό πρόγραμμα, τα βιογραφικά των ομιλητών καθώς και την προπώληση εισιτηρίων:

· επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συμποσίου - www.thessalonikisymposium.org
facebook: Thessaloniki International Symposium

· επικοινωνήστε με το Δίκτυο Ναυαρίνο, Απελλού 3 (ώρες γραφείου: ΔΕ-ΠΑ, 10.00-16.00)
Τ. 2310 260 322 | F. 2310 260 332 | Ε. org

· επικοινωνήστε με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, Φράγκων 6-8
(ώρες γραφείου: ΔΕ-ΠΑ, 10.00-15.00) T. 2310 551 754 | F. 2310 551 748 | E. info@peebe.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ