Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Διημερίδα για την Παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα


Επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Η Παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα», διοργανώνει στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου η Δ΄ Πανεπιστημιακή Κλινική ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου 2024.

Στόχος των διοργανωτών είναι η εκπαίδευση των παιδιάτρων τόσο σε θέματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση όσο και σε σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές επιλογές.

Καινοτομία της διημερίδας αποτελεί η ανάδειξη του ρόλου του νοσηλευτικού προσωπικού στην καλύτερη φροντίδα του μικρού ασθενή, με αντίστοιχη θεματολογία που θα αναπτυχθεί το Σάββατο, στο πλαίσιο του νοσηλευτικού σεμιναρίου. Η δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης είναι υβριδική και επικεντρώνεται στην παρουσίαση των ιατρικών και επιστημονικών θεμάτων, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες, για θέματα όπως η ολιστική προσέγγιση παιδιού και εφήβου κατά τη νοσηλεία του και οι εισαγγελικές εντολές στην Παιδιατρική Κλινική και η φιλοξενία σωματικά υγιών παιδιών στο περιβάλλον του νοσοκομείου. Επιπλέον, θα συζητηθεί η έγκαιρη αναγνώριση παραμέλησης ή κακοποίησης και οι υπηρεσίες που παρέχει το Νοσοκομείο στον τομέα αυτό προς όφελος των παιδιών.

Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και η συμμετοχή είναι δωρεάν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ