Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Ο έξυπνος τρόπος για να ανάψετε γρήγορα τα κάρβουνα στην ψησταριά σας


 Αν είστε λάτρεις του ψησίματος στα κάρβουνα ενδεχομένως να εφαρμόζετε τους κλασικούς τρόπους για να ανάψετε τα κάρβουνα με προσάναμα. Αν θέλετε να επιταχύνετε λίγο τη διαδικασία όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορεί να λείπει από τη συλλογή των BBQ gadgets σας.

Το προσάναμα σε διάφορες μορφές που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι από τις πιο κλασικές μεθόδους ενίσχυσης της φλόγας ωστόσο αν θέλετε να επιταχύνετε λίγο τη διαδικασία, ένα απαραίτητο εξάρτημα -που στις επαγγελματικές κουζίνες το χρησιμοποιούν κατά κόρον- είναι η λεγόμενη «καμινάδα». 

Όχι, δεν πρόκειται για ογκώδη σωλήνα, όπως πιθανόν να φανταστήκατε, αλλά για έναν μεταλλικό κύλινδρο όχι ιδιαίτερα ψηλό, οικονομικό και πρακτικό που χρησιμοποιώντας τον θα ανάψουν γρηγορότερα τα κάρβουνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε την καύσιμη ύλη με το προσάναμα στην καμινάδα, να την ανάψετε και να την αφήσετε χωρίς να ανακατεύετετε συνεχώς με την τσιμπίδα. 

Αν για προσάναμα χρησιμοποιείτε χαρτόνι ή εφημερίδα, μπορείτε να τους δώσετε σχήμα μπάλας και να τα εμποτίσετε με λίγο λάδι για να βοηθήσετε να διατηρηθεί η φλόγα περισσότερο. 

Η διαδικασία διαρκεί 15-20 λεπτά. Όταν τα κάρβουνα ανάψουν, τοποθετήστε την «καμινάδα» ψηλά μέχρι να κρυώσει πριν την καθαρίσετε και την αποθηκεύσετε για να αποφύγετε ατυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ