Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Εσύ ήξερες ότι το χερούλι της πόρτας του αυτοκινήτου σου δεν είναι μόνο για να ανοίγεις την πόρτα;


Κι όμως, δεν είναι ένας clickbait τίτλος, ούτε κάτι που θα καταλήξει σε χιουμοριστικό και μυθοπλαστικό κείμενο. Όσοι πιστεύαμε ότι ξέρουμε τα πάντα για το αυτοκίνητο και το πού χρησιμεύει το κάθε τι πάνω του, μετά απ’ αυτό το βίντεο μείναμε με το στόμα ανοιχτό και αναρωτηθήκαμε πώς γίνεται να μη το μάθαμε στα μαθήματα οδήγησης ούτε όταν πήγαμε να αγοράσουμε αυτοκίνητο.

Μιλάμε για τα χερούλια στις πόρτες, ειδικά αυτές του οδηγού και του συνοδηγού, τα οποία φαινομενικά είναι απλά για να ανοίγουν τις πόρτες, αλλά μετά από αυτό το βίντεο θα καταλάβεις πως ίσως να μην είναι η βασικότερη και πιο σημαντική τους ιδιότητα.

1. Τα χερούλια σου δείχνουν ποια είναι η ιδανική θέση για τους καθρέφτες ώστε να έχεις το μεγαλύτερο εύρος όρασης στο τι συμβαίνει πίσω σου.

2. Είναι βοηθητικό στο παρκάρισμα με οπισθογωνία. Όταν θα δεις από τον καθρέφτη το χερούλι να περνάει την ευθεία της αρχής του πεζοδρομίου, τότε είναι η στιγμή για να γυρίσεις το τιμόνι και να ευθυγραμμίσεις το αυτοκίνητό σου.

3. Όταν έχεις παρκάρει, βλέποντας το χερούλι του διπλανού αυτοκινήτου μπορείς να ξέρεις αν σε παίρνει να ανοίξεις πλήρως την πόρτα. Αν το χερούλι είναι ευθυγραμμισμένο με το κατώτερο σημείο στο τζάμι της πλευράς σου, τότε είσαι ακριβώς. Αν είναι λίγο πιο κάτω, τότε πρέπει να είσαι προσεκτικός.

4. Όταν παρκάρεις με όπισθεν και πίσω έχει πεζοδρόμιο, αν δεις στον καθρέφτη το χερούλι να βρίσκεται στο ύψος της αρχής του πεζοδρομίου, σημαίνει πως έχεις περίπου 30 εκατοστά από το πεζοδρόμιο, άρα ίσως είναι η σωστή στιγμή να παρκάρεις.

5. Αν τυχόν παρκάρεις και το μπροστινό αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο οριζόντια (δεν ξέρουμε για ποιο λόγο να συμβεί αυτό, αλλά οκ), το χερούλι της πόρτας του σου δείχνει πόσο απέχεις από το αυτοκίνητο. Όταν το χερούλι της πόρτας του ταυτιστεί με το χαμηλότερο σημείο στο μπροστινό τζάμι, σημαίνει ότι απέχεις περίπου 10 εκατοστά. Ο αριθμός αυτός σαφώς διαφοροποιείται ανάλογα το μέγεθος του αυτοκινήτου.

6. Φυσικά, τα χερούλια είναι και για να ανοίγεις τις πόρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ