Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Άρωμα: Το λάθος που κάνετε και επηρεάζει την διάρκειά του


Το άρωμα είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση, ενώ το ίδιο άρωμα μπορεί να μυρίζει διαφορετικά σε όλους. Ποιος είναι ο λόγος, όμως, που το άρωμα διαρκεί περισσότερο σε ενυδατωμένο δέρμα;

Οι νότες των αρωμάτων, λοιπόν, μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με την ισορροπία του pH του δέρματός σας, τη σύνθεση του λαδιού, τη θερμοκρασία του σώματος και ούτω καθεξής. Και καθένας από αυτούς τους παράγοντες μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το δέρμα σας αλληλεπιδρά με κάθε άρωμα.

Γι’ αυτό, για παράδειγμα, μπορεί να λατρεύετε απόλυτα το άρωμα ενός φίλου, αλλά όταν το δοκιμάσετε πάνω σας, η μυρωδιά του μπορεί και να μην έχει τον ίδιο αντίκτυπο.

Έτσι, ο τύπος του δέρματός σας είναι ένας από τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια του αρώματος σας και υπάρχει ένα τεράστιο λάθος που λένε οι ειδικοί που πρέπει να προσέξετε. Ποιο είναι αυτό; Εάν δεν ενυδατώσετε το δέρμα σας, το άρωμά σας θα εξαφανιστεί σχεδόν μέσα σε μια ώρα.

Γιατί το άρωμα διαρκεί περισσότερο σε ενυδατωμένο δέρμα

«Το καλά ενυδατωμένο δέρμα θα κρατήσει πραγματικά το άρωμα πολύ περισσότερο», λέει η makeup artist των celebrities Rosie Johnston, ιδρύτρια της by/rosie jane στο mindbodygreen.com. Αυτό συμβαίνει επειδή ένας υγιής, ενυδατωμένος λιπιδικός φραγμός προσφέρει περισσότερα φυσικά έλαια για να προσκολληθεί το άρωμα -σε αντίθετη περίπτωση το άρωμα απλώς θα διαλυθεί στο δέρμα που είναι ξηρό και σκασμένο. Όσοι έχουν ευχάριστα ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να μην χρειάζονται καν τόσα spritzes για να κάνουν το άρωμά τους να διαρκεί όλη την ημέρα, καθώς το ενυδατωμένο δέρμα όχι μόνο κάνει το άρωμα να διαρκεί περισσότερο, αλλά προσφέρει πολύ μεγαλύτερη επίδραση.

Το δημοφιλές hack για να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα δημοφιλές hack που θα σας βοηθήσει να κάνετε το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το να ψεκάσετε το άρωμά αμέσως μετά το ντους. Ο λόγος που λειτουργεί -εκτός από τον καυτό ατμό, που βοηθά στη διάχυση του αρώματος- είναι επειδή το δέρμα σας ενυδατώνεται φυσικά από το νερό, το οποίο το βοηθά να προσκολληθεί στο άρωμα. Μετά από ένα ντους, η Johnston συνιστά να στεγνώσετε καλά το σώμα σας, να το καλύψετε με μια ενυδατική κρέμα και μετά να ψεκάσετε λίγο άρωμα. «Έχετε αυτό το όμορφο foundation καθαρού, ενυδατωμένου δέρματος», λέει.

Φυσικά, ένα μεσημεριανό φρεσκάρισμα ενυδάτωσης λειτουργεί επίσης καλά: «Ένα λάδι σώματος, λοσιόν σώματος ή βάλσαμο για ενυδάτωση θα βοηθήσει επίσης να κρατήσει το άρωμα περισσότερο», λέει η Cat Chen, ιδρυτής της μάρκας καθαρών αρωμάτων Skylar. Απλώς εφαρμόστε το προϊόν της επιλογής σας στις περιοχές που θέλετε να ψεκάσετε (ή σε όλο σας το σώμα) και η υγρασία θα βοηθήσει το άρωμα να αφήσει πιο δυνατά ίχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ