Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Απορρίφθηκε με 156 ψήφους η πρόταση δυσπιστίας


Στα 142 ανήλθαν τα «υπέρ» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ - Απούσα η Μαριέττα Γιαννάκου, που νοσηλεύεται - Μητσοτάκης: «Αμήχανη» και «αδιέξοδη» η πρόταση δυσπιστίας.

Απορρίφθηκε με 156 «κατά» η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές. Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ, υπέρ 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ υπήρξε και ένα «παρών», που προέρχεται από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Από την ψηφοφορία απουσίασε η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς βρίσκεται στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Το έδαφος για την αντιπαράθεση πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε λειάνει το άγριο επεισόδιο Αδωνη Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στο καφενείο της Βουλής, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός στην κεντρική του τοποθέτηση χαρακτήρισε «αμήχανη» και «αδιέξοδη» την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτίμησε ότι η χρήση του ισχυρότερου κοινοβουλευτικού όπλου από την αξιωματική αντιπολίτευση φανερώνει το πολιτικό, δημοσκοπικό και εσωκομματικό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ