Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Πλήρης επαναφορά για το λιανεμπόριο

Η επανεκκίνηση σημαντικού μεριδίου της αγοράς αύριο και την επόμενη Δευτέρα θα συνοδευθεί από επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ήδη, «η κυβέρνηση θα ενισχύσει, με συγκροτημένο τρόπο, τόσο τον τουρισμό όσο και τους κλάδους που εμμέσως σχετίζονται με αυτόν,
όπως εκείνος της εστίασης» εξήγησε χθες στην κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για «καινοτόμα εργαλεία» που αφορούν τόσο την εργασία όσο και την ταμειακή ρευστότητα των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι αύριο επαναλειτουργούν:
-Στο λιανικό εμπόριο (εμπορικά κέντρα (malls), εκπτωτικά χωριά, εκπτωτικά καταστήματα (outlet)) από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν επίσης οι εξής επαγγελματικές δραστηριότητες:
- Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση)
- Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες)
- Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ. (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες
- Βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι και φυσικοί βιότοποι.


Οδηγίες προς καταναλωτές

Ταυτόχρονα, σε όλα τα καταστήματα που ξεκινούν τη δραστηριότητά τους αύριο:
-υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και το καταναλωτικό κοινό στους κοινόχρηστους χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες, εντός των καταστημάτων.
-Τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και η αναλογία πελάτη - επιτρεπομενης χωρητικοτητας ορίζεται ως εξής: ένας (1) πελάτης ανά 20 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ