Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ανατροπή! Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Αναποφάσιστος φαίνεται πως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος λίγες ώρες μετά από την ακύρωση της συνάντησης του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον... συναντήσει στις 12 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα (25.05.2018) την ικανοποίησή του για τη δήλωση της Βόρειας Κορέας ότι παραμένει ανοικτή σε συνομιλίες, μετά την ακύρωση από τον ίδιον μιας σχεδιαζόμενης συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών στις 12 Ιουνίου.

«Πολύ καλά νέα να λαμβάνω τη θερμή και παραγωγική δήλωση από τη Βόρεια Κορέα. Θα δούμε σύντομα πού θα οδηγήσει, ελπίζω σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη. Μόνο ο χρόνος (και το ταλέντο) θα δείξει!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Δείτε το βίντεο


Πάντως, την Πέμπτη (24.05.2018) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Σιγκαπούρη, στις 12 Ιουνίου με μία επιστολή.

Δεν είπε όμως μόνο αυτό. Είπε και κάτι ακόμη που μας γυρνά στην… προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή στις απειλές προς το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν! Συγκεκριμένα ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας είναι «έτοιμες αν χρειαστεί να απαντήσουν σε ανόητες ή απερίσκεπτες ενέργειες της Βόρειας Κορέας«.

Εκεί, λοιπόν, που Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έδειχναν έτοιμοι για μια ιστορική συμφιλίωση, τα… μαχαίρια βγήκαν ξανά!

«Μίλησα με τον στρατηγό Mattis και τους ανώτερους αξιωματικούς του στρατού μας, που είναι με διαφορά ο πλέον ισχυρός από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο», τόνισε.

Ακόμη σημείωσε πως συμβουλεύτηκε τους συμμάχους των ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, οι οποίες σύμφωνα με τον Τραμπ είναι απολύτως έτοιμες αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει… κάποιο λάθος!

Ο Πλανητάρχης χαρακτήρισε την ακύρωση της συνάντησης ως «ένα τρομερό πισωγύρισμα» για την ειρήνη και την αποπυρηνικοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ