Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ναυάγιο στο Σκοπιανό - Νίμιτς: Δεν έχουμε οριστική λύση για το όνομα

Χωρίς οριστική συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ αλλά με απόφαση να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε ο σχεδόν διήμερος κύκλος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη.

«Ακόμα δεν έχουμε οριστική λύση» για το όνομα, είπε ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις. «Οι δύο υπουργοί μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσουν τον διάλογο εκεί».

Ο κ. Νίμιτς επισήμανε πως στις διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη οι δύο πλευρές επέδειξαν εργατικότητα και βούληση να επιλύσουν τις εκκρεμότητες, σημειώνοντας πως τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης είναι καλά προσδιορισμένα και έχουν γίνει πιο συγκεκριμένα.

«Οι συζητήσει έχουν εντατικοποιηθεί σημαντικά», είπε ο βετεράνος διπλωμάτης. «Αμφότερες οι πλευρές αναγνωρίζουν την σημασία του να καταλήξουν σε συμφωνία».

Ο κ. Κοτζιάς θα αναχωρήσει σε λίγες ώρες για την βελγική πρωτεύουσα ώστε να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι σαφές ποιο είναι το πρόγραμμα επαφών του με τον κ. Ντιμιτρόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ