Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Νερό με λεμόνι: Πετάτε το καλύτερο!

To νερό με λεμόνι είναι τόσο ευεργετικό για τον οργανισμός καθώς φέρεται να βοηθάει στην βελτίωση της ψυχικής σας διάθεσης, του επιπέδου ενέργειας, του ανοσοποιητικού συστήματος και της μεταβολικής υγείας του οργανισμού.
Ναι το νερό με λεμόνι είναι τόσο καλό, όμως κάνουμε ένα συνηθισμένο λάθος! Συνήθως στύβουμε το λεμόνι και χρησιμοποιούμε τον χυμό του, πετώντας το πιο πολύτιμο μέρος του, που είναι η φλούδα του. Ξέρουμε πως σε όλα τα φρούτα τα πολύτιμα συστατικά βρίσκονται στη φλούδα, το ίδιο συμβαίνει και με το λεμόνι!

Οι περισσότεροι άνθρωποι πετούν τη φλούδα λεμονιού, χωρίς να γνωρίζουν ότι οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 με 10 φορές περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το χυμό του,συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και C, του ασβεστίου, του μαγνησίου, της βήτα καροτίνης και του καλίου.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και  προστατεύει και αποσυμφορεί το συκώτι, εξαλείφοντας τις τοξίνες και τους ρύπους που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας.

Ο χυμός της φλούδας λεμονιού είναι καθαριστικός, αυξάνει το μεταβολισμό και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Χάρη στην περιεκτικότητα της σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή, η φλούδα λεμονιού καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει την κακή χοληστερόλη και την υπέρταση. Συνιστάται δε για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη κρυολογημάτων, γρίπης και λοιμώξεων.

Τι να κάνετε:

Κόψτε 2 λεμόνια -κατά προτίμηση βιολογικά- στη μέση. Χρησιμοποιήστε μισό κουταλάκι του γλυκού ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Προσθέστε τα σε ένα φλιτζάνι και ρίξτε λίγο ζεστό νερό πάνω τους. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και πιείτε αυτό το αναζωογονητικό ρόφημα με άδειο στομάχι.

Λεμόνι σε κρύο, χλιαρό ή ζεστό νερό;

Η απάντηση είναι σε χλιαρό νερό. Ο λόγος είναι ότι η υψηλή θερμοκρασία βοηθά στην έκλυση της βιταμίνης C και των πολυφαινολών τόσο από το λεμόνι όσο και από τη φλούδα του. Παρότι η βιταμίνη C δεν παραμένει σταθερή σε όλα τα επίπεδα θερμότητας, μπορεί δηλαδή να μειωθεί όταν το νερό φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες, εν τούτοις ακόμη και η θερμοκρασία βρασμού, δεν είναι ικανή να εξουδετερώσει τα οφέλη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ροφήματα πρέπει ιδανικά να καταναλώνονται χλιαρά, καθώς τα καυτά ροφήματα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ