Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Χαμός στην ΚΕΔ, παρ' ολίγον σύλληψη του Βασιλακόπουλου!

Άκρως επεισοδιακή ήταν η κλήρωση των διαιτητών στους τελικούς των playoffs, καθώς μετά από μήνυση των «κομμένων» Γκόντα και Φούφη, παραλίγο να συλληφθεί από την αστυνομία ο  πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ενώ συνελήφθη ο  επικεφαλής της ΚΕΔ , Στέλιος Συμεωνίδης και ο δικηγόρος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Σκηνές που όμοιες τους δεν έχει ξαναβιώσει το ελληνικό μπάσκετ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στα γραφεία της ΕΟΚ. Οι διαιτητές Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις της ΚΕΔ για την εδώ και καιρό άρνησή της να τους χρησιμοποιεί και κατέθεσαν μήνυση κατά των τεσσάρων μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και του προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ωστόσο, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, είτε άμεσα, είτε λίγο αργότερα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Λίγο πριν αρχίσει η κλήρωση των διαιτητών για τον μικρό και μεγάλο τελικό της Basket League, στα γραφεία της ΚΕΔ στην Ομοσπονδία, παρουσιάστηκαν οι διεθνείς Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης. Οι δύο διαιτητές είναι ανάμεσα στους τέσσερις που έχουν δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ για παράνομη μη χρησιμοποίησή τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Γκόντας και Φούφης ρώτησαν για ποιο λόγο δεν συμπεριλήφθησαν στους 20 διαιτητές που σφύριξαν τους ημιτελικούς των playoffs. Τα μέλη της ΚΕΔ είτε τους απάντησαν αδιάφορα, είτε τους έστειλαν στον Βασιλακόπουλο για να τους απαντήσει. Ουσιαστική απάντηση δεν πήραν κι έτσι αμέσως πήγαν στο παραπλήσιο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσαν μήνυση προς όλα τα μέλη της ΚΕΔ και τον πρόεδρο της ΕΟΚ.

Η κατηγορία ήταν για παράνομη μη χρησιμοποίησή τους στα παιχνίδια των playoffs κι ενώ υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του ΑΣΕΑΔ, εδώ και μήνες, υπέρ τους κι επιπροσθέτως κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για απειλές προς το πρόσωπό τους.

Αμέσως η Αστυνομία κινητοποιήθηκε και μόλις οι Στέλιος Συμεωνίδης και Ανδρέας Παπαδόπουλος έκαναν την εμφάνισή τους, συνελήφθησαν. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ακούγοντας την ένταση κατέβηκε κάτω και βρέθηκε ενώπιον της σύλληψης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ σύμφωνα με όσα ανέφεραν άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, «ξέρετε ποιος είμαι εγώ; είμαι ο πρόεδρος της ΕΟΚ και δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα». Στη συνέχεια πληροφορίες αναφέρουν πως έβαλε τα κλάματα, ζητώντας να μην συλληφθεί ενώ κάλεσε μέσω δικηγόρων, τους Γκόντα και Φούφη να τα βρουν λέγοντας, «ελάτε στο γραφείο μου να τα βρούμε. Όλοι είμαστε άνθρωποι του μπάσκετ και θα γίνουμε ρεζίλι. Ελάτε να τα βρούμε». Τελικά, λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας, ο «ισχυρός άνδρας» του ελληνικού μπάσκετ απέφυγε την κράτηση.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος (μέλος της ΚΕΔ) δε κρατήθηκε στο τμήμα λόγω ιδιότητας αφού είναι δικηγόρος και υπάρχει το σχετικό ασυμβίβαστο.

Ο Στέλιος Συμεωνίδης αμέσως άρχισε να φωνάζει και σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες έλεγε, «είμαι βαριά άρρωστος, στο τέλος της σεζόν θα παραιτηθώ από την ΚΕΔ. Αφήστε με να φύγω». Ο πρόεδρος της ΚΕΔ έμεινε λίγη ώρα στο αστυνομικό τμήμα και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Ο Κυριάκος Ταβουλαρέας και ο Κώστας Κορομηλάς , εξαφανίστηκαν πριν εμφανιστεί η Αστυνομία.

Ακολούθως ο Στέλιος Συμεωνίδης έκανε με τη σειρά του μήνυση στους διαιτητές για ψευδή μηνυτήρια αναφορά, θεωρώντας ότι δεν υπήρχε ίχνος απειλής προς το πρόσωπό τους, ωστόσο οι Γκόντας και Φούφης έχουν μάρτυρες που ισχυρίζονται το αντίθετο και σκοπεύουν να… κυνηγήσουν και για αυτό τον Συμεωνίδη.

Στη συνέχεια με την παρέμβαση των δικηγόρων των δύο πλευρών, άπαντες αποχώρησαν από το Αστυνομικό τμήμα και πλέον η υπόθεση θα πάρει τη δικαστική οδό, αφού θα οριστεί ημερομηνία για τη δίκη.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος προσπάθησε να προσεγγίσει την πλευρά των διαιτητών μέσω των δικηγόρων ώστε να αποσύρουν τις κατηγορίες, με τους διαιτητές μεταξύ άλλων αιτημάτων να ζητούν, την άμεση εξόφληση των οφειλομένων προς τους διαιτητές του Συνδέσμου τους.

Η υπόθεση δε φαίνεται ότι θα σταματήσει εδώ από τους Γκόντα και Φούφη, οι οποίοι επιθυμούν να πάνε μέχρι τέλους τον δικαστικό τους αγώνα, πιστεύοντας πως θα δικαιωθούν μιας και έχουν πολλές υπέρ τους δικαστικές αποφάσεις.


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ