Δημοφιλές κέρασμα για γιορτές και επισκέψεις
Υλικά για 6 άτομα
Σ’ ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την γλυκόζη, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τα αλάτι.
Το θερμαίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας, περιμένουμε να έρθει σε σημείου βρασμού. Μετά από 3 λεπτά που θα βράζει προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ.
Το αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα μας σ’ ένα σχετικά μεγάλο ταψί (π.χ. το μεγάλο τετράγωνο της κουζίνας) στο οποίο έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
Απλώνουμε το μίγμα μας όσο μπορούμε γιατί κρυώνει γρήγορα και εκτός αυτού θα απλώσει μόνο του στο ψήσιμο.
Ψήνουμε για 6-7 λεπτά, μέχρις το αμύγδαλο να πάρει μια χρυσή απόχρωση.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε πολύ λίγο να κρυώσει κάπως και το κόβουμε σε επιθυμητά μεγέθη, όσο είναι ακόμα ζεστό.
Αν θέλουμε απλώνουμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η όποια περίσσια λιπαρή ουσία.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα.
Όταν λιώσει προσθέτουμε το ελαιόλαδο ή το σπορέλαιο και βουτάμε κατά το ήμισυ τα κομμάτια της φλωρεντίνας.
Τις απλώνουμε σε κομμάτι λαδόκολλας ή σε σχάρα να κρυώσουν τελείως, σε εξωτερικό χώρο. Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο για να μην μαλακώσουν.
Υλικά για 6 άτομα
- 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ ωμό
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Για την καραμέλα
- 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. σιρόπι γλυκόζης
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω. Ετοιμάζουμε την καραμέλα.Σ’ ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την γλυκόζη, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τα αλάτι.
Το θερμαίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας, περιμένουμε να έρθει σε σημείου βρασμού. Μετά από 3 λεπτά που θα βράζει προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ.
Το αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα μας σ’ ένα σχετικά μεγάλο ταψί (π.χ. το μεγάλο τετράγωνο της κουζίνας) στο οποίο έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
Απλώνουμε το μίγμα μας όσο μπορούμε γιατί κρυώνει γρήγορα και εκτός αυτού θα απλώσει μόνο του στο ψήσιμο.
Ψήνουμε για 6-7 λεπτά, μέχρις το αμύγδαλο να πάρει μια χρυσή απόχρωση.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε πολύ λίγο να κρυώσει κάπως και το κόβουμε σε επιθυμητά μεγέθη, όσο είναι ακόμα ζεστό.
Αν θέλουμε απλώνουμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η όποια περίσσια λιπαρή ουσία.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα.
Όταν λιώσει προσθέτουμε το ελαιόλαδο ή το σπορέλαιο και βουτάμε κατά το ήμισυ τα κομμάτια της φλωρεντίνας.
Τις απλώνουμε σε κομμάτι λαδόκολλας ή σε σχάρα να κρυώσουν τελείως, σε εξωτερικό χώρο. Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο για να μην μαλακώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ