Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Αν έχετε ή είχατε εγκατεστημένο το MyFitnessPal, αλλάξτε το password σας

Το MyFitnessPal είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα-app για τους χρήστες που αθλούνται και θέλουν γενικότερα να ελέγχουν τη φυσική τους δραστηριότητα και το βάρος τους, ενώ εδώ και 3 χρόνια ανήκει στην Under Armour, η οποία το εξαγόρασε το 2015 έναντι $475 εκατομμυρίων, όταν ήδη αυτό είχε 80 εκατομμύρια χρήστες.

Έκτοτε η εφαρμογή έχει σχεδόν 150 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι πλέον θα νιώθουν λιγότερο ασφαλείες. Η Under Armour ανακοίνωσε σήμερα πως χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα των χρηστών του app, όπως user names, e-mails, hashed passwords, αλλά όχι σε δεδομένα όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών ή social security numbers (το αντίστοιχο του ΑΦΜ/ΑΜΚΑ στις ΗΠΑ).

Αυτό σημαίνει πως σχεδόν 150 εκατομμύρια χρήστες καλό θα ήταν να αλλάξουν τους κωδικούς τους πλέον, ειδικά αν ο κωδικός που χρησιμοποιούν στο MyFitnessPal είναι ίδιος με τον κωδικό του email τους, του Facebook account τους κ.λπ. Ακόμη κι αν έχετε χρόνια να χρησιμοποιήσετε το app, καλό θα ήταν να αλλάξετε τους κωδικούς σας.

Η μετοχή της Under Armour έπεσε 4% τις επόμενες ώρες μετά την ανακοίνωση, ενώ το hacking έλαβε χώρα μέσα στο Φεβρουάριο και η εταιρεία το έμαθε μόλις την περασμένη εβδομάδα. Προσπαθεί να ενημερώσει τους χρήστες του MyFitnessPal και θα συνεργαστεί με τις αρχές για τον εντοπισμό των δραστών.


myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ