Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

«Βόμβα» επιστημόνων για τον καιρό στην Ελλάδα: Καύσωνες-«φωτιά» και ακραία φαινόμενα

Αλλάζει ο καιρός στην Ελλάδα – Οι επιστήμονες προειδοποιούν για μεγάλους καύσωνες και τριπλασιασμό των ακραίων φαινόμενων – Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Σημαντική άνοδο έδειξε τον 20ο αιώνα η θερμοκρασία, σύμφωνα με ερευνητές. Μάλιστα, προειδοποιούν πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί, ενώ στην Ελλάδα η θερμοκρασία θα αυξηθεί 2 με 2,5 βαθμούς στις προσεχείς δεκαετίες.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του φυσικού της Ατμόσφαιρας, Χρήστου Ζερεφού, μετά το 2050 η αύξηση της θερμοκρασίας στο πιο ήπιο μέσο σενάριο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ξεπερνά τους δύο βαθμούς, αλλά στο πιο επικίνδυνο σενάριο ξεπερνά ακόμη και τους 3,5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με έρευνα της «Διανέοσις» στην Ελλάδα, αναμένεται τριπλασιασμός των έντονων καιρικών φαινομένων και αύξηση των ημερών καύσωνα κατά 15 – 20 ετησίως μέχρι το 2050. Επίσης, οι τροπικές ημέρες θα αυξηθούν σε 50 το χρόνο, ενώ θα μειωθούν οι ημέρες με νυχτερινό παγετό (περίπου 40 ημέρες ετησίως).

Στη Δυτική Ελλάδα, οι βροχοπτώσεις κατά τον περασμένο αιώνα μειώθηκαν σε ένα ποσοστό περίπου 20% και μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα αναμένεται να μειωθεί κατά ακόμη 15%, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ