Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Μαθήματα για την πρόληψη ατυχημάτων στις σιδηροδρομικές γραμμές

Πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο θα πραγματοποιείται σε χώρους σχολείων, στις περιοχές που γειτνιάζουν με γραμμές τρένων, από το Υπ. Μεταφορών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας και τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατόπιν παρεμβάσεων του υφυπουργού Νίκου Μαυραγάνη, υιοθετήθηκε από τον ΟΣΕ και τη ΡΑΣ η εν λόγω πρωτοβουλία ενημέρωσης μαθητών και εκπαιδευτικών, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας.
Οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου θα ενημερώνονται από ομάδα στελεχών του ΟΣΕ και της ΡΑΣ, με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού, μέσω φορητού υπολογιστή και βιντεοπροβολέα.

Παράλληλα, θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια, στα οποία θα γίνεται αναλυτική αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονούν οι περιοχές κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ μετά την παρουσίαση, οι μαθητές θα μπορούν να υποβάλουν σχετικές ερωτήσεις.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση μαθητών και του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφαλούς συμβίωσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο που διασχίζει τις περιοχές κατοικίας τους, με τελικό σκοπό την αποτροπή επανάληψης συνήθων ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.


ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ