Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πλήρης επιβεβαίωση του thessbomb -- Nτάισελμπλουμ : Το 2019 τα 1,8 δισ. από το αφορολόγητο αν δεν πιάνεται ο στόχος !

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Εμείς το είχαμε γράψει (εδώ) από καιρό πριν ότι ο Nτάισελμπλουμ και όχι μόνο συνδέει χρέος με πλεονάσματα για τη μεσοπρόθεσμη περίοδο μετά το Μνημόνιο. Τώρα επιβεβαιώθηκε πλήρως του thessbomb . Ο κ Nτάισελμπλουμ σε επίσημη επιστολή απολογισμού του προς τα μέλη του Eurogroup αναφέρει:

«Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να νομοθετήσουν μια δέσμη δημοσιονομικών διαρθρωτικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ: μία μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που θα ανέλθει στο 1% του ΑΕΠ θα εφαρμοσθεί το 2019, ενώ η μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων η οποία θα ανέρχεται στο 1% του ΑΕΠ θα εφαρμοστεί επί της αρχής (in principle) το 2020, εκτός εάν είναι αναγκαία μια εμπροσθοβαρής εφαρμογή προκειμένου να επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2019».

«Συμφωνήσαμε επίσης ότι οι ελληνικές αρχές μπορούν να νομοθετήσουν ένα πιθανό επεκτατικό πακέτο το οποίο θα εφαρμοστεί από το 2019, υπό τον όρο ότι οι μεσοπρόθεσμοι συμφωνημένοι στόχοι θα τηρούνται».


Άρα τι μας λέει κύριος Nτάισελμπλουμ ;

Ότι συνδέονται πλήρως χρέος με πλεονάσματα για τους δανειστές μας με τον κίνδυνο φυσικά να μας πουν το ΔΝΤ αφού βγάζετε τόσο υψηλά πλεονάσματα δεν απαιτείται η ελάφρυνση του χρέους!

Τέλος η κυβέρνηση δεν πληρώνει ληξιπρόθεσμες οφειλές της ύψους 8.9 δισ. ευρώ για να εμφανίσει εντυπωσιακά νούμερα που όμως κινδυνεύει να της βγουν "μπούμερανγκ" πάνω της....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ