Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Δύο «σοβαρότατες» υποψηφιότητες Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη - Ας γελάσουμε !

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες των υποψηφίων Διευθυντών πριν από λίγες ημέρες και μου έφτιαξαν πραγματικά την διάθεση. Δύο ονόματα γνωστά, περιλαμβάνονται στους πίνακες, ένας Διευθυντής Λυκείου και μία Διευθύντρια Γυμνασίου, με ειδικότητα στον τουρισμό μέσω των ανεπανάληπτων σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό.

Ο Διευθυντής του Λυκείου όχι μόνο παίρνει στην εκδρομή του Λυκείου την σύζυγό του, η οποία είναι καθηγήτρια άλλου σχολείου, αλλά και την Διευθύντρια του αντίστοιχου Γυμνασίου. Η Διευθύντρια του Γυμνασίου, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στους εγκεκριμένους συνοδούς καθηγητές, εγκαταλείπει την θέση της στο Γυμνάσιο και ταξιδεύει με το Λύκειο για να «πλουτίσει τις γνώσεις της».

Μια φορά μάλιστα, όταν η Διευθύντρια του Γυμνασίου ξέχασε την Αστυνομική της Ταυτότητα στην Θεσσαλονίκη, αναγκάστηκαν οι μαθητές του Λυκείου να περιμένουν ώρες ολόκληρες στα σύνορα, στον Έβρο, μέχρι να ενημερωθεί και να πεισθεί ο ατυχής σύζυγος της αφηρημένης Διευθύντριας και να ρθεί από την Θεσσαλονίκη στον Έβρο, απόσταση 340 χιλιομέτρων παρακαλώ, για να φέρει την Αστυνομική της Ταυτότητα. Γι αυτό πρέπει οι εκδρομές των σχολείων να ξεκινούν ξημερώματα, για τέτοιες απρόοπτες καταστάσεις.

Οι δύο Διευθυντές λοιπόν παραβιάζουν φανερά όχι κρυφά, την εκπαιδευτική νομοθεσία αδιαφορώντας για τα ερωτηματικά και τις απορίες των μαθητών, των γονέων τους και των καθηγητών των δύο σχολείων. Αυτοί οι δύο Διευθυντές με τα παραπάνω ιδιαίτερα προσόντα στον τουρισμό τολμούν και διεκδικούν τώρα τη θέση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δύο υποψηφιότητες για γέλια και για κλάματα, ακατάλληλες και επικίνδυνες. Άραγε θα συνεχιστεί η παράδοση που θέλει να είναι στο κόκκινο η διαφθορά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης εδώ και 30 χρόνια;

Θεσσαλονίκη 4/1/2016

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΑΓΑΘΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ