Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

“ΠΑΙΔΙΑ… ΠΑΜΕ… ΡΙΟ;”

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
“ΠΑΙΔΙΑ… ΠΑΜΕ… ΡΙΟ;”
Για ηλικίες Β’ έως ΣΤ’ Δημοτικού

Το Ολυμπιακό Μουσείο, χάρη στη δεκαετή του εμπειρία στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, με την εκπαιδευτική δράση... “ΠΑΙΔΙΑ… ΠΑΜΕ…ΡΙΟ;”! Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Δημοτικά Σχολεία που επιθυμούν να γνωρίσουν τους Αγώνες, μέσα από το μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας… δίνοντας έτσι στους μικρούς μαθητές εμπειρίες μοναδικές που μόνο μια φορά στα 4 χρόνια μπορούν να συμβούν!

Τα παιδιά, γνωρίζουν τα Ολυμπιακά σύμβολα τη στιγμή της γέννησής τους, ανακαλύπτουν στοιχεία άλλων πολιτισμών τη στιγμή της κορυφαίας αθλητικής συνάντησής τους και εξερευνούν τις διαδικασίες προετοιμασίας, διεξαγωγής και αποτελεσμάτων μιας Ολυμπιακής διοργάνωσης. Η δράση αυτή ως ζωντανός οργανισμός αξιοποιεί τα νέα των Ολυμπιακών Αγώνων για μια βαθύτερη κατανόηση των Ολυμπιακών ιδεωδών και της παγκόσμιας προσπάθειας σύνδεσης και επικοινωνίας των λαών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στην Μόνιμη Έκθεση ''Ολυμπιακοί Αγώνες'' του Μουσείου - όπου παρουσιάζονται οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες-προσαρμοσμένη στην ηλικία και στις ανάγκες των παιδιών. Μέσα από τα μουσειακά αντικείμενα, τα παιδιά ανακαλύπτουν και ερμηνεύουν τα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στη συνέχεια αναγνωρίζουν τα σύμβολα αυτά στην Ολυμπιακή διοργάνωση ''Ρίο 2016''. Μέσα από την παρουσίαση που ακολουθεί, οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε επαφή με την ταυτότητα της Ολυμπιακής διοργάνωσης και τον πολιτισμό της Βραζιλίας. Ακολουθεί ένα παιχνίδι αντιστοίχισης, μέσα από το οποίο τα παιδιά γνωρίζουν τα Ολυμπιακά αθλήματα του 2016, ενώ στο τέλος επιδίδονται σε ένα άθλημα... Ολυμπιακό!

Για περαιτέρω πληροφορίες, αιτήματα αποστολής ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού καθώς και για ραντεβού για τα μουσειοπαιδαγωγικά μας προγράμματα, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 9.00-15.00, με το ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, στο 2310968531-2 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: edu@olympicmuseum.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ