Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Μήπως κοιμάστε με κοριούς; Έτσι θα τους ξεφορτωθείτε

Μήπως κοιμάστε παρέα με κοριούς; Μη σας φαίνεται παράξενο. Είναι συνηθισμένο και δεν έχει σχέση με το αν το σπίτι σας είναι καθαρό.
Οι κοριοί είναι μικροί και καφέ, τρυπώνουν σε σημεία του κρεβατιού, όπως μικρορωγμές, ώστε να μην μπορούμε να τους εντοπίσουμε εύκολα και τη νύχτα, που εμείς κοιμόμαστε, ξυπνάνε και τρέφονται από το δέρμα μας. ξυπνάτε με κόκκινες μικρές δαγκωνιές και ειδικά στο πρόσωπο, λαιμό ή ώμους τότε ίσως θα πρέπει να προσέξετε.

Παρότι δεν μεταφέρουν ασθένειες και το τσίμπημα τους συνήθως δεν πονάει, προκαλεί φαγούρες και σημάδια και κυρίως μεγάλη αναστάτωση. Κακά τα ψέματα, κανείς δεν θέλει να κοιμάται με έντομα.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να τους ξεφορτωθείτε:

-Καθαρίστε καλά το κρεβάτι σας. Βγάλτε τα σεντόνια και πλύντε τα σε υψηλή θερμοκρασία και σιδερώστε τα. (Εγώ μπορεί και να τα πετούσα). Ελέγξτε το κρεβάτι - εξονυχιστικά - μήπως υπάρχουν κοριοί πουθενά και καθαρίστε όλη την περιοχή γύρω από το κρεβάτι με ηλεκτρική σκούπα και κατόπιν πετάξτε την σακούλα.

-Οι κοριοί εξαπλώνονται εύκολα, οπότε αν δεν απολυμάνετε όλο το σπίτι σας κάντε τουλάχιστον το δωμάτιο σας.

-Χρησιμοποιήστε τα ειδικά εντομοκτόνα ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης και φροντίστε να εξοντώσετε όλους τους κοριούς.

-Καθαρίστε με ατμό το στρώμα σας και αν μπορείτε βγάλτε το να το χτυπήσει και ο ήλιος.

-Συνεχίστε να ελέγχετε συχνά για σημάδια επιστροφής των κοριών και σε περίπτωση που αντιληφθείτε παρουσία κοριών είτε αναλάβετε εκ νέου δράση, είτε καλέστε κάποιον ειδικό να σας βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ