Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Μιλάει η... αρκούδα: Έτσι ξέσκισα τον Ντι Κάπριο (βίντεο)

Όσοι έχουν δει την «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, την ταινία που είναι υποψήφια για 12 Όσκαρ, σίγουρα θα αναρωτιούνται πως μπόρεσε μια γιγάντια αρκούδα γκρίζλι να είναι τόσο συνεργάσιμη και να «ξεσκίσει» τόσο ρεαλιστικά τον πρωταγωνιστή Λεονάρντο Ντι Κάπριο μπροστά στην κάμερα.

Στην πραγματικότητα, «Δεν υπήρξε ποτέ αρκούδα στο σκηνικό. Η πλησιέστερη -από όσο ξέρουμε- ήταν στον ζωολογικό κήπο του Κάλγκαρι», όπως λέει με χιούμορ ο Γκλεν Ενις, ο ένας από τους δύο κασκαντέρ που «υποδύθηκαν» την αρκούδα.

Πράγματι, η αρκούδα προστέθηκε αργότερα στην παραγωγή και είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακή. Για να παίξει όμως ρεαλιστικά τον ρόλο του ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο οι δύο κασκαντέρ, ντυμένοι με ειδικές μπλε φόρμες που δεν «γράφουν» στο φιλμ, έπαιξαν τον ρόλο του ζώου.

«Στις πρόβες φορούσα ένα μπλε κοστούμι με κεφάλι αρκούδας που με έκανε να μοιάζω με στρουμφάκι. Προφανώς αυτό δεν υπάρχει στην ταινία, αφού υπήρξε επεξεργασία. Ο σκηνοθέτης όμως επέμενε η... μπλε αρκούδα να κινείται ακριβώς όπως μία αληθινή» εξήγησε.

Όπως ανέλυσε ο 51χρονος κασκαντέρ από το Βανκούβερ, «΄Ήθελαν το στόμα της αρκούδας να είναι χαμηλά στην πλάτη του Ντι Κάπριο. Έπρεπε να τραβήξω το μπουφάν του με το χέρι μου για να φαίνεται σαν να το τραβούν τα σαγόνια της αρκούδας».

Για αυτό το λόγο χρειάστηκε να περάσει αρκετές ώρες πολύ κοντά με τον ηθοποιό. «Για να το πετύχω αυτό, το πρόσωπό μου ήταν ουσιαστικά στα οπίσθιά του. Το πρόσωπό μου ήταν στα οπίσθια του Λεονάρντο για αρκετό χρόνο. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να είναι φαντασίωση κάποιων, αλλά… δεν είναι δική μου!» είπε χαριτολογώντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ