Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Δήλωση Αριστείδη Φωκά για επιβολή ΕΦΚ στο κρασί

Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις των οινοπαραγωγών για την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χτεσινή ήταν ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση. Τα κλειστά οινοποιεία, για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου, πρέπει να αφυπνίσουν επιτέλους αυτούς που στην απόλυτη παράνοια του να φορολογήσουν ότι κινείται, αρνούνται να αντιληφθούν τις ολέθριες συνέπειες των επιλογών τους.

Η επιβολή του ΕΦΚ είναι μια αισχρή νομοθετική διάταξη που οδηγεί χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου στην ανεργία και γκρεμίζει τις προεκλογικές διακηρύξεις των νυν κυβερνώντων περί δήθεν στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής της πατρίδας.

Λυπάμαι, αλλά κοινός νους δεν μπορεί να κατανοήσει το γιατί αντί να στηρίξουν την παραγωγή, να μεριμνήσουν πως θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί στις αγορές του εξωτερικού, να προστατέψουν τις αμπελοκαλλιέργειες και να τονώσουν την αγορά εργασίας, έρχονται και διαλύουν τους οινοπαραγωγούς. Ντροπή, αν τους έχει απομείνει λίγη τσίπα...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ