Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Τι θα φέρει το 2016 στον κόσμο της τεχνολογίας

Ποια τεχνολογικά άλματα πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2016;
Η Daily Telegraph προβλέπει τις εξελίξεις τις χρονιάς που μόλις άρχισε.

Έρχονται συσκευές εικονικής πραγματικότητας
Η Oculus Rift από το Facebook, το PlayStation VR από τη Sony και το Vive από την HTC είναι τρεις από τις συσκευές εικονικής πραγματικότητας που πρόκειται να βγουν στην αγορά έως τον ερχόμενο Μάρτιο, με την Microsoft να ακολουθεί λίγο αργότερα με το HoloLens. Οι εταιρίες δεν υπόσχονται απλώς μια νέα εμπειρία στον Gaming αλλα και στην εκπαίδευση, ακόμη και τις υπηρεσίες παροχής υγείας. Με τις συσκευές εικονικής πραγματικότητας, οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρονται από τον καναπέ τους σε εντελώς διαφορετικούς κόσμους.

Τα drones στη μάχη του delivery
Η Amazon έχει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώσει ότι εντός του 2016 θα αρχίσει τις παραδόσεις των online παραγγελιών της με δικά της τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια στη Βρετανία Υπόσχεται μάλιστα η παράδοση να γίνεται το πολύ μέσα σε μισή ώρα. Τα drones κατασκευάζονται ήδη στην μονάδα της εταιρίας στο Κέμπριτζ.

Τρεις εταιρίες σταματούν να παράγουν τηλέφωνα
Ο πόλεμος των εταιριών υψηλής τεχνολογίας για την κατάκτηση της αγοράς κινητής τηλεφωνίας έχει ήδη λήξει με νικήτρια την Apple στα κέρδη και την Google στο μερίδιο της αγοράς, σύμφωνα με την Independent, η οποία προβλέπει ότι η παλαι ποτέ πρωτοπόρος του Android, η HTC, η Microsoft που απέτυχε να προωθήσει στο Windows Phone και η Blackberry θα εγκαταλείψουν την παραγωγή κινητών. Στην αγορά θα παραμείνουν η ανερχόμενη και δυναμική κινέζικη Xiaomi, η Huawei και η OnePlus.

Συνεργασία Google και Ford
Οι δύο κορυφαίες εταιρίες αναμένεται να συνεργαστούν για την βελτίωση του αυτοκινούμενου αυτοκινήτου της Google. Ηδη από τον περασμένο Νοέμβριο, ο Bill Ford ο πρόεδρος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είχε εκφράσει την επιθυμία να συνεργαστεί με την Silicon Valley. Οι ανακοινώσεις πιστεύεται ότι θα γίνουν στο Consumer Electronics Show τον Ιανουάριο.

Αρχίζει ο αργός θάνατος των κωδικών πρόσβασης
Η Independent προβλέπει, οι εταιρίες υψηλής τεχνολογίας θα εφαρμόσουν όλο και περισσότερο της νέες τεχνολογίες αναγνώρισης αποτυπωμάτων και προσώπου. Οι νέες τεχνολογίες δεν υπόσχονται το απαραβίαστο των λογαριασμών των χρηστών, καθώς οι δυνατότητες των χάκερς είναι αστείρευτες αλλά εκτιμάται ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Το iPhone 7 θα μας καταπλήξει
Το νέο «παιδί» της Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 7 Σεπτεμβρίου του 2016, αισθητικές αλλαγές αλλά και καινοτομίες όπως η κατάργηση του πλήκτρου «home», αδιάβροχο περίβλημα και κατάργηση της υποδοχής ακουστικών.

Μηχανές με αισθήματα
Η βρετανική εφημερίδα προβλέπει ότι εντός του 2016 η τεχνιτή νοημοσύνη θα αρχίσει να μπαίνει στην καθημερινότητα των ανθρώπων μέσω εφαρμογών που θα έχουν σκοπό να κάνουν την ζωή αμς πιο εύκολη, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο εισιτηρίων και η παραγγελία έτοιμου φαγητού. Ακόμη και το Facebook θα γίνει πιο... ανθρώπινο επιτρέποντας στους χρήστες να αντιδρούν με περισσότερες επιλογές από το «like».

Περισσότερο πλαστικό χρήμα
Το 2015 μια στις 10 συναλλαγές με κάρτες στη Βρετανία γινόταν με την χρήση της νέας τεχνολογίας «ανέπαφων» πληρωμών. Εκτιμάται ότι εντός του 2016 όλο και περισσότερες εφαρμογές που θα δίνουν την δυνατότητα για αγορές χωρίς χάρτινο και μεταλλικό χρήμα, θα υιοθετηθούν από τους πολίτες, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ίσως κάποια καταστήματα να σταματήσουν να δέχονται κάθε είδους νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ