Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Στη FIFA η ΕΠΟ για τον νέο αθλητικό νόμο

Στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίαθα απευθυνθεί η ΕΠΟ, ως αντίδραση για τα όσα προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος που τέθηκε σε ανοιχτή διαβούλευση και μεταξύ άλλων ρυθμίζει και θέματα που αφορούν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η Πολιτεία δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει στις υποθέσεις της, επικαλούμενη το καταστατικό της FIFA που απαγορεύει ρητώς κάθε εμπλοκή εξωποδοσφαιρικού φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της ΕΠΟ έχουν στείλει ήδη τον νέο αθλητικό νόμο για μετάφραση και από εκεί θα τον διαβιβάσουν στην αρμόδια επιτροπή της FIFA.

Το "αγκάθι" έχει να κάνει με το άρθρο 113, που προβλέπει "για θέματα ανάδειξης, συγκρότησης, θητείας οργάνων διοίκησης των αθλητικών φορέων, διαιτησίας και αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στον παρόντα νόμο με την επιφύλαξη τυχόν ρητών αντίθετων καταστατικών διατάξεων της οικείας διεθνούς ομοσπονδίας κάθε αθλήματος. Οι ρητές αντίθετες καταστατικές διατάξεις των οικείων διεθνών ομοσπονδιών, βεβαιώνονται μόνο με γνωμοδότηση του CAS (Αθλητικο Δικαιοδοτικό Δικαστήριο που εδρεύει στη Λοζάνη)".

Η Ελλάδα είχε τιμωρηθεί μετά από αντίστοιχη ενέργεια το 2006, όταν ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού,Γιώργος Ορφανός, είχε επιχειρήσει να περάσει ένα νέο αθλητικό νομοσχέδιο που αντίβαινε στις διατάξεις της FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία είχε αποβάλλει για λίγες ημέρες από τους κόλπους της την ΕΠΟ, μέχρι να υπάρξει αναθεώρηση του τελικού κειμένου.

Το πλήρες κείμενο του προσχεδίου του νέου αθλητικού νόμου βρίσκεται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ