Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Διπλή βράβευση για το Porto Carras Grand Resort στα Ηealth & Safety Awards!

Στα Health & Safety Awards που διοργανώνονται πρώτη φορά στην Ελλάδα από τo Plant Management της Boussias Communications διακρίθηκε το Porto Carras Grand Resort αποσπώντας δύο βραβεία στις κατηγορίες: Ξενοδοχεία & Εστίαση και Συνεργασίες για Προστασία του Περιβάλλοντος και την Υ&Α στην Εργασία.
Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grand Bretagne, όπου έδωσαν το «παρών» κορυφαίες επιχειρήσεις και στελέχη των κλάδων που συμμετείχαν.
Τα Ηealth & Safety Awards έχουν ως στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις κορυφαίες πρακτικές για την εργασιακή υγεία & ασφάλεια, από επιχειρήσεις ,οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών.

Η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. ως στρατηγικός επενδυτής στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς, στη Σιθωνία Χαλκιδικής αφιέρωσε από το έτος 2000 μεγάλο μέρος της επένδυσής της για την δημιουργία υγειινής και ασφάλειας τόσο στον χώρο εργασίας για τους εργαζομένους όσο και στους χώρους διαμονής για τους πελάτες του τουριστικού συγκροτήματος Porto Carras. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων δημιούργησε:
1. Ανεξάρτητη μονάδα βιολογικού καθαρισμού
2. Συνεργασία με εταιρεία παροχής υγείας για μόνιμη παρουσία στον χώρο εργασίας του προσωπικού και διαμονής των πελατών
3. Την αναγκαία υποδομή στις εγκαταστάσεις
4. Την τήρηση των κανόνων υγείας που καθορίζονται επίσημα από την Πολιτεία
5. Την χρήση ευρέως βιολογικών προϊόντων που παράγονται στο ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ
ΚΑΡΡΑΣ, εταιρεία του ίδιου ομίλου
6. Την τήρηση σε ισχύ όλων των προβλεπόμενων αδειών λειτουργίας
7. Την εκπαίδευση τόσο επ` έργω όσο και με σεμινάρια όλου του
προσωπικού του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς

Το Porto Carras επίσης τα τελευταία έτη πραγματοποίησε επίσης πληθώρα ενεργειών με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση καθώς και την ευαισθητοποίηση τόσο των πελατών της όσο και των εργαζομένων πάνω σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα με μέριμνα της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν:

1.Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες 2.Ενημέρωση – εκπαίδευση με θέμα την αποτροπή καθώς και την αντιμετώπιση πυρκαγιών 3.Εκπαίδευση στην οικολογική διαχείριση πρώτων υλών καθώς και στην εξοικονόμηση πόρων 4.Εκπαίδευση στην σωστή αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών σε συνδυασμό με τακτικές άμεση εκκένωσης των ξενοδοχείων της επιχείρησης 5.Ενημέρωση πάνω στην τήρηση κανόνων υγιεινής – HACCP 6. Ειδικές περιβαλλοντολογικές δράσεις 7.Την δημιουργία Βιολογικού Σταθμού ο οποίος καλύπτει όλες τις ανάγκες του Τουριστικού Συγκροτήματος 8.Την εκμετάλλευση νερού για άρδευση από την επεξεργασία των λυμάτων στο βιολογικό καθαρισμό 9. Την δημιουργία μεγάλης μονάδας αφαλάτωσης για την κάλυψη με πόσιμο νερό κάθε ανάγκης του συγκροτήματος 10.Την απαγόρευση των ψεκασμών της χλωρίδας του συγκροτήματος με τοξικά φυτοφάρμακα και την επιβολή χρήσης μόνο βιολογικών 11.Την χρήση μόνο βιολογικών λιπασμάτων για ανάγκες λίπανσης της χλωρίδας 12.Την απαγόρευση χρήσης τοξικών απορρυπαντικών και την συνεργασία με προμηθευτές που διαθέτουν φιλικά προς τη φύση απορρυπαντικά 13.Την συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην οικοπροστασία από παράσιτα, έντομα και τρωκτικά

Είμαστε περήφανοι που διακριθήκαμε στα βραβεία Health & Safety τα οποία αποτυπώνουν την επιβράβευση του τμήματος Human Resources αλλά και όλων των τμημάτων για τη δουλειά που επιτελούν ως ομάδα και ως εταιρεία για να επιτύχουμε κορυφαίες διακρίσεις που αφορούν τα ιδιαιτέρως ευαίσθητα θέματα της εργασιακής υγείας, ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο του τουρισμού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ