Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

100 ΝΈΟΙ από κάθε γωνιά της Ευρώπης κι ανάμεσά τους ορισμένοι από τους καλύτερους ομιλητές του κόσμου, είναι έτοιμοι να διασταυρώσουν λεκτικά τα «ξίφη τους» στη μεγαλύτερη διοργάνωση ρητορικής στην Ελλάδα που ξεκινά αύριο, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»
Το ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ «Thessaloniki Open 2014» πραγματοποιείται από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και στοχεύει στην προώθηση της ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Ταυτόχρονα το τουρνουά που θα διεξαχθεί στους χώρους του DEI College (Εθνικής Αμύνης 9), θα αποτελέσει όπως εξηγούν οι διοργανωτές «την καλύτερη ευκαιρία για να παρουσιαστεί και να αναδειχθεί το ιστορικό παρελθόν αλλά και το ζωντανό παρόν της Θεσσαλονίκης».
Η διεξαγωγή
Το Thessaloniki Open 2014” περιλαμβάνει δύο δίωρα σεμινάρια ακολουθούμενα από πέντε προκριματικούς γύρους. Οι οκτώ καλύτερες ομάδες θα συνεχίσουν στα ημιτελικά και οι τέσσερις από αυτές θα περάσουν στον τελικό γύρο που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1) την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και θα είναι ανοικτός για το κοινό. Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα και σε βρετανικό κοινοβουλευτικό στυλ - το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο - ενώ οι ομιλίες θα έχουν διάρκεια επτά λεπτών.
Οι διοργανωτές
Το Πανευρωπαϊκό τουρνουά επιχειρηματολογίας και ρητορικού λόγου «Thessaloniki Open 2014» διοργανώνεται από την Ένωση για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια, την Ρητορική Εταιρεία Ελλάδας, το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον Ρητορικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»
Τι είναι οι αγώνες ρητορικής
Οι αγώνες επιχειρηματολογίας γίνονται πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα που ανακοινώνεται μόλις 20 λεπτά πριν από την έναρξη του κάθε αγώνα και αφορά σε ζητήματα παγκοσμίου και γενικού ενδιαφέροντος που απασχολούν την κοινή γνώμη. Οι ομάδες που συμμετέχουν στον αγώνα έχουν ως κύριο στόχο να αποδείξουν με τη χρήση πειστικών επιχειρημάτων πως η θέση τους είναι η ισχυρότερη και οι λύσεις που προτείνουν οι πλέον ενδεδειγμένες. Τα «όπλα» των ομάδων είναι τα επιχειρήματα και οι αντικρούσεις. Οι ομάδες χωρίζονται τυχαία ανεξάρτητα από την πραγματική στάση του κάθε συμμετέχοντα απέναντι στο εκάστοτε θέμα που τίθεται.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιχειρηματολογίας το 2016
Η μεγαλύτερη διοργάνωση ρητορικής και επιχειρηματολογίας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου, αποτελεί ουσιαστικά τον…προπομπό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Επιχειρηματολογίας που θα διεξαχθεί το 2016 με τη συμμετοχή περισσότερων των 1500 ατόμων από κάθε γωνιά της γης. 
ΕΠΙΚΕΦΑΛHΣ ΚΡΙΤIΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Α. Μάνος Μοσχόπουλος
Β.
Emilia Carlqvist
Γ.
Harish Natarajan
∆.
Stefan Siridzanski
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Convenor: Άγγελος Εμμανουηλίδης
Vice-convenor: Αντώνης Χατζηγιαννάκης
Communication and registration officer: Χάρης Μυστακέλης

Επικοινωνία:
thessalonikiopen@debating.gr
Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/237958796389464/
Ένωση για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια:
www.adb.org.gr

Ρητορική Εταιρεία Ελλάδας: Σφάλμα! Η αναφορά της υπερ-σύνδεσης δεν είναι έγκυρη.
Κέντρο για τη ∆η
µοκρατία και τη Συµφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: www.cdsee.org
Ρητορικός Ό
µιλος Θεσσαλονίκης: https://www.facebook.com/thess.debate



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ