Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πρόσκληση σε συζήτηση με θέμα "Λαϊκισμός και Δημοκρατία"

Εκδήλωση με δημόσια συζήτηση διοργανώνει η Αυτοδιοικητική κίνηση Οικολογία Αλληλεγγύη Κ. Μακεδονίας, την Τετάρτη 7 Μαΐου2014 και ώρα 7.30μμ, στον κοινωνικό χώρο ¨Οικόπολις¨ στην Πτολεμαίων 29Α, 5ος όροφος, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα:

«Λαϊκισμός και Δημοκρατία ».

«Στις συνθήκες γενικευμένης χρεοκοπίας που διέρχεται η νεοελληνική κοινωνία παρατηρείται άνοδος του λαϊκισμού από όλες τις πλευρές. Και στην κατάσταση αυτή βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να αναδυθεί και ο ακροδεξιός λαϊκισμός δημιουργώντας επικίνδυνες ζώνες βίας και τρομοκρατίας. Με τέτοιες προϋποθέσεις είναι δύσκολη η ύπαρξη πολιτικής κοινωνίας και πολύ περισσότερο δημοκρατικής. Επιβάλλεται λοιπόν μία κατανόηση του φαινομένου του λαϊκισμού, βασικά της νεοελληνικής εκδοχής του, τόσο για την αντιμετώπισή του όσο και για την πορεία προς μία πολιτική κοινωνία, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοκρατική. Στην προοπτική αυτή είναι απαραίτητη η διευκρίνιση των σημερινών πολιτευμάτων καθώς και της έννοιας της δημοκρατίας» δηλώνει σχετικά με το θέμα ο Δρ Φιλοσοφίας Γιώργος Οικονόμου.

Ως απάντηση στην πρόκληση του λαϊκισμού, η Αυτοδιοικητική κίνηση Οικολογία Αλληλεγγύη Κ. Μακεδονίας διοργανώνει αυτή τη συζήτηση, όπου θα συμμετέχουν πολιτικοί επιστήμονες, κοινωνιολόγοι, οικονομολόγοι, που θα κληθούν να ασχοληθούν με τα παραπάνω ερωτήματα και θέματα καθώς η συζήτηση θα είναι ανοιχτή και στη συμμετοχή του κοινού. Τη συζήτηση θα προλογίσει ο Περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Οικολογίας Αλληλεγγύης Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Τα θέματα θα αναπτύξουν οι:
Γιώργος Οικονόμου, Δρ Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Κρήτης-Συγγραφέας
Μιχάλης Τρεμόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας, πρώην Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες: Αγγελική Μπαξεβάνη 2310 266705 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ