Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Χρήστος Νικολαϊδης: "Γιατί ζητώ την ψήφο σου"

Συνάδελφε, συναδέλφισσα καλημέρα.
Σου στέλνω αυτό το μήνυμα με την παράκληση να το λάβεις υπόψη σου καθώς θα διαμορφώνεις τις επιλογές σου για τις εκλογές της ΕΣΗEM-Θ.
Είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο.
Σού ζητώ να με ψηφίσεις. Στο ζητώ γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω.

Να συνδράμω στη δημιουργία μίας άλλης Ένωσης, ενός Σωματείου- Ομπρέλα Προστασίας για τα μέλη του…

Ξεκαθαρίζω το εξής:
Ζητώ την ψήφο σου και εάν εκλεγώ θα εργαστώ σκληρά ώστε η ΕΣΗΕΜΘ να μετατραπεί σταδιακά σε έναν φορέα παροχής φροντίδας προς τους ασθενέστερους, στήριξης προς όλους και υποστήριξης της Δημοσιογραφίας εν γένει.

Παλιά λέγαμε ότι η Ένωση πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία. Τώρα ισχύει το αντίθετο, η ΕΣΗΕΜΘ θα πρέπει να κλείσει και με συντεχνιακό πνεύμα, να φροντίσει τα μέλη της.

Τρόποι υπάρχουν.
Ζητώ την υποστήριξη σου για να φτιάξουμε μαζί προγράμματα και δράσεις ενίσχυσης των μελών, όπως:
Πιστεύω ότι τα σεμινάρια κατάρτισης είναι ανούσια. Πρέπει να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η κατάρτιση. Μπορούμε να πιέσουμε τους φορείς ώστε να φτιάξουμε προγράμματα στα οποία οι άνεργοι θα επιδοτούνται για να εργάζονται σε κάποιο ΜΜΕ. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουμε και τα Μέσα, που λόγω της κρίσης έχουν γονατίσει.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις επαφές με τα ευρωπαϊκά δημοσιογραφικά όργανα και μέσω αυτών να πιέσουμε ώστε να πετύχουμε ειδικά προγράμματα για ανέργους δημοσιογράφους, που τόσο επλήγησαν στον Ευρωπαϊκό Νότο. Μόνο λόγια συμπόνιας ακούμε από τους συναδέλφους…
Προτείνω να φτιάξουμε μία Επιδοτούμενη Τράπεζα Χρόνου. Είμαστε πολλοί οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι. Με την ΕΤΧ μπορούμε να βρούμε δράσεις (σε συνεργασία με Δήμους και Επιμελητήρια), ώστε να βρίσκουμε έστω και ολιγόωρη απασχόληση, έστω με λίγα χρήματα. Για έναν άνεργο είναι σημαντικό να έχει ενδιαφέροντα και γεμάτη μέρα…
Η ΕΣΗΕΜΘ μπορεί να φτιάξει Κοινωνικό Παντοπωλείο, να πετύχει ειδικές τιμές για όλα τα αγαθά και υπηρεσίες προς τα μέλη της, μέσω συνεργασιών με βιομηχανίες, σούπερ-μάρκετ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, Φυσικό Αέριο και κάθε είδους επιχειρήσεις. Προτείνω να θεσμοθετήσουμε το βραβείο «Φίλος της Δημοσιογραφίας» και να το απονέμουμε σε εκείνους τους επιχειρηματίες, που θα ενισχύουν αυτές τις ενέργειες.

Αντί να τσακωνόμαστε για ανούσιους λόγους μπορούμε να φτιάξουμε την «Ένωση- Ομπρέλα».

Αυτό είναι το όραμα μου. Σού ζητώ να στηρίξεις την προσπάθεια μου να υλοποιηθεί.

Συναδελφικά
Χρήστος Νικολαΐδης 

Χρήστος Νικολαΐδης, Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Χρήστος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη, όπου κατοικεί και εργάζεται ως δημοσιογράφος. 

Είναι πτυχιούχος...
Δημοσιογραφίας του ιδιωτικού κολεγίου «ΕΚΕΣ – Pigier» και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master Of Arts in Journalism) από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου.

Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος Οργάνωσης και Προγράμματος, Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης και Προϊστάμενος του Τμήματος Ειδήσεων της ΕΡΤ-3, Αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Μακεδονία», συντάκτης στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «ΤΑ ΝΕΑ», καθώς για λογαριασμό της τελευταίας κάλυψε, ως Πολεμικός Ανταποκριτής την κρίση ΝΑΤΟ- Γιουγκοσλαβίας το 1999. 

Εργάστηκε επίσης ως ρεπόρτερ στα τηλεοπτικά δίκτυα «Αντέννα», «Άλφα» και “TV-100”, ως υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης και της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και ως ραδιοφωνικός ρεπόρτερ στους σταθμούς «FM-100» και «Panorama ‘86». 

Το διάστημα 2009 – 2011 παρουσίαζε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV-100 την εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας «Δήγμα Δωρεάν». 

Επίσης συνεργάστηκε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Παστέρ» στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. 

Σήμερα παρουσιάζει μαζί με τον Αντώνη Οραήλογλου την καθημερινή, ειδησεογραφική εκπομπή "Εδώ Μακεδονία" στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό "Εγνατία Τηλεόραση" και διδάσκει Δημοσιογραφία στο ΙΙΕΚ Ξυνή.

Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο- τραπεζικό υπάλληλο Φιλιώ Μουτσοκάπα και πατέρας δύο παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ