Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

O ΥΜΑΘ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Το ειδικό περίπτερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, ενόψει της αυριανής παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος, επισκέφθηκε σήμερα (Παρασκευή 30 Μαΐου 2014) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος στην υγεία του ανθρώπου.

«Από την πλατεία Αριστοτέλους στέλνουμε ένα μήνυμα. Το κάπνισμα είναι εξάρτηση και σκοτώνει» σημείωσε μετά την ενημέρωση ο Υπουργός, προσθέτοντας πως «κάθε τσιγάρο που ανάβει αφαιρεί 5,5 λεπτά από τη ζωή μας, ενώ ετησίως καταγράφονται περισσότεροι από 600.000 θάνατοι εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος, εκ των οποίων οι 165.000 αφορούν παιδιά. Με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, το μήνυμά μας είναι σαφές. Σβήστε το τσιγάρο, κερδίστε ζωή» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.

Η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης δράσης ανήκει στο Γ.Ν.Θ. «Παπανικολάου» Διασυνδεόμενο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μέσω του Γραφείου Εκπαίδευσης Πολιτισμού, Έρευνας και Καινοτόμων Δράσεων του Ψ.Ν.Θ. και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την 3η και την 4η Υ.Π.Ε., το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο και το Δήμο Θεσσαλονίκης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ