Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά όλης της οικογένειας, μεταμορφώνεται σε σοκολατένιο πειρασμό. Η κουβερτούρα αναμιγνύεται μαζί με την κρέμα γάλακτος και η κόλαση... λιώνει στο στόμα σας!!!
Υλικά για τους λουκουμάδες
450 γρ. νερό χλιαρό ( 2 φλυτζάνια του τσαγιού)
1 μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
400γρ αλεύρι (περίπου 3 ½ φλυτζάνια του τσαγιού)
Για τη σως σοκολάτας
Ζεσταίνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος (δεν βράζουμε) και ρίχνουμε μέσα 125 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Όταν λιώσει προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο για να γυαλίσει η κρέμα. Την κρέμα την ρίχνουμε όσο είναι ζεστή και στολίζουμε με ινδοκάρυδο.
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό και τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπωλ και τη διαλύουμε.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δημιουργήσουμε έναν πηχτό χυλό, λίγο πιο πηχτό από αυτόν που φτιάχνουμε για κέικ.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο που τον έχουμε ζεστάνει για 5 λεπτά στους 50 βαθμούς.
Προσοχή! Ο φούρνος δεν πρέπει να καίει. Να έχει ζεσταθεί ελάχιστα.
Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει περίπου για μισή ώρα.
Σε μια κατσαρόλα βαθιά έχουμε ζεστάνει καλά αρκετό λάδι. Βουτάμε το ένα χέρι μας στο μπωλ και προσπαθούμε να πιάσουμε μείγμα με την χούφτα μας. Όπως κλείνουμε το χέρι μας αυτό το μείγμα που βγαίνει από την πάνω μεριά, του αντίχειρα, το παίρνουμε με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο λάδι.
Κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία βουτάμε το κουτάλι μας σε ένα ποτήρι νερό για να μην κολλήσει το μείγμα πάνω του. Δεν γεμίζουμε την κατσαρόλα με πάρα πολλούς λουκουμάδες για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Γυρνάμε τους λουκουμάδες και τους αφήνουμε 3 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσουν ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Τους περιχύνουμε με σως σοκολάτας και ινδική καρύδα και τους απολαμβάνουμε αμέσως! Είναι ένα γλύκισμα που πρέπει να τρώγεται ζεστό!
cakemeup.gr
Υλικά για τους λουκουμάδες
450 γρ. νερό χλιαρό ( 2 φλυτζάνια του τσαγιού)
1 μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
400γρ αλεύρι (περίπου 3 ½ φλυτζάνια του τσαγιού)
Για τη σως σοκολάτας
Ζεσταίνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος (δεν βράζουμε) και ρίχνουμε μέσα 125 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Όταν λιώσει προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο για να γυαλίσει η κρέμα. Την κρέμα την ρίχνουμε όσο είναι ζεστή και στολίζουμε με ινδοκάρυδο.
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό και τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπωλ και τη διαλύουμε.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δημιουργήσουμε έναν πηχτό χυλό, λίγο πιο πηχτό από αυτόν που φτιάχνουμε για κέικ.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο που τον έχουμε ζεστάνει για 5 λεπτά στους 50 βαθμούς.
Προσοχή! Ο φούρνος δεν πρέπει να καίει. Να έχει ζεσταθεί ελάχιστα.
Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει περίπου για μισή ώρα.
Σε μια κατσαρόλα βαθιά έχουμε ζεστάνει καλά αρκετό λάδι. Βουτάμε το ένα χέρι μας στο μπωλ και προσπαθούμε να πιάσουμε μείγμα με την χούφτα μας. Όπως κλείνουμε το χέρι μας αυτό το μείγμα που βγαίνει από την πάνω μεριά, του αντίχειρα, το παίρνουμε με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο λάδι.
Κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία βουτάμε το κουτάλι μας σε ένα ποτήρι νερό για να μην κολλήσει το μείγμα πάνω του. Δεν γεμίζουμε την κατσαρόλα με πάρα πολλούς λουκουμάδες για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Γυρνάμε τους λουκουμάδες και τους αφήνουμε 3 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσουν ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Τους περιχύνουμε με σως σοκολάτας και ινδική καρύδα και τους απολαμβάνουμε αμέσως! Είναι ένα γλύκισμα που πρέπει να τρώγεται ζεστό!
cakemeup.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ