Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΡΟΛΑΝΤ ΝΤΟΝΤΙΚ: "ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας η παρουσίαση του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, κ. Βασίλη Λάμπρου
“Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους Έλληνες” είπε ο Προέδρος της Σέρβικης Δημοκρατίας κ. Μίλοραντ Ντόντικ παρουσία εκπροσώπων του διπλωματικού, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου στην επίσημη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου 2014 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία των εγκαινίων του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Ντόντικ εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους Έλληνες, “οι οποίοι μας συμπαραστάθηκαν σε δύσκολα χρόνια, όταν άλλοι μας γύρισαν το κεφάλι, την ίδια ώρα που ο Σερβικός λαός δεχόταν επίθεση”, όπως είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας απεύθυνε επενδυτικό προσκλητήριο τονίζοντας πως “υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία”, ενώ συνεχίζοντας είπε “δεν είμαστε μέλος της ΕΕ, αλλά λειτουργούμε με βάση τους κοινοτικούς κανόνες. Αυτό είναι πολύ θετικό για τους Έλληνες επιχειρηματίες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβουμε και άλλες πρωτοβουλίες για να τους διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο”.

“Εγκαινιάζουμε λοιπόν και επίσημα, την αμοιβαία θέληση μας για δημιουργία ισχυρών δεσμών, μεταξύ Ελλάδος και Republica Srpska” είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΔτΣ κ. Βασίλης Λάμπρου, δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε ένθερμο κλίμα συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βασίλης Λάμπρου τόνισε:

Είμαστε εδώ για να πληροφορήσουμε και να βοηθήσουμε όλους τους επιχειρηματίες των δυο χωρών, ώστε να πετύχουμε για τις δύο χώρες μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη. Η Αντιπροσωπεία θα παρέχει πληροφορίες και τεχνική βοήθεια στις εταιρίες της Σερβικής Δημοκρατίας, οι οποίες θα απευθύνονται σ΄ αυτήν, προκειμένου να διευκολυνθούν στην εξεύρεση πιθανών εταίρων, στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στην Ελληνική αγορά, και στην ενθάρρυνση των επενδύσεων στην Σερβική Δημοκρατία.

Ρόλος της Αντιπροσωπείας είναι επίσης, η υποστήριξη ιδρυμάτων και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας της Σερβικής Δημοκρατίας, στη συμμετοχή τους σε εμπορικές εκθέσεις, επιχειρηματικές συναντήσεις,- εταιρικές συναντήσεις προώθησης, - συνέδρια, σεμινάρια και συναφείς εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα.

Η δραστηριότητά μας δεν θα περιοριστεί ωστόσο μόνο στο επιχειρείν. Θα ενισχύσουμε τους δεσμούς με την ομογένεια, συμπεριλαμβανομένης και της υποστήριξης από την Σέρβικη Δημοκρατία, φοιτητών που σπουδάζουν σε Ελληνικά πανεπιστήμια.

Θέλουμε να ενισχύσουμε έτσι την ανάπτυξη των σχεδίων της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών και της κατάρτισης νέων ανθρώπων σε ιδρύματα και οργανισμούς στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: “Η επιλογή του κ. Βασίλειου Λάμπρου ως επικεφαλής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας (Republica Srpska) στη Θεσσαλονίκη -πέρα από την τιμή που γίνεται στο πρόσωπό του αναγνωρίζοντας την πολυετή και επιτυχημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα- είναι ιδιαίτερη τιμή και για την Πιερία, μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στη φίλη χώρα”, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει πρόσκληση σε Έλληνες εκπροσώπους φορέων, οργανισμών και διπλωματικών αντιπροσωπειών να αγκαλιάσουν την προσπάθεια σύσφιξης και ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ