Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ AGROTICA

Στα εγκαίνια της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica» που πραγματοποιήθηκαν εχθές, 30/1, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο κ. Θεοδωρίδης επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας το οποίο βρίσκεται στο ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εκεί είδε από κοντά την άρτια οργάνωση του περιπτέρου και συνομίλησε με τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας τα οποία παρουσίασαν με έξοχο τρόπο τα τοπικά, αγροτικά προϊόντα και τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής. Ακόμη, είχε την ευκαιρία να συναντήσει συναδέλφους του Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους αλλά και πολλούς επισκέπτες οι οποίοι περιηγήθηκαν στο εκθεσιακό περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας. «Θα ήθελα να συγχαρώ τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την ξεχωριστή παρουσίαση που ετοίμασαν για τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica. Ακόμη θα ήθελα να προσκαλέσω το κοινό να επισκεφτεί το περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας αφού και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αντίστοιχες εκδηλώσεις. Άλλωστε όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα η αγροτική οικονομία της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί μαζί με τον πολιτισμό – τουρισμό τους δύο πυλώνες της στρατηγικής μας για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές και στους εκθέτες και στους επισκέπτες καλή περιήγηση», ήταν μια χαρακτηριστική δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.   

Επίσης, εχθές, πρώτη μέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – αφιέρωμα στις «Γλυκές γεύσεις της Πέλλας» η οποία περιλάμβανε παρουσίαση μεταποιημένων και νωπών φρούτων, γευσιγνωσία γλυκών, μαρμελάδων, κομπόστα φρούτων και  αποξηραμένων φρούτων για τους επισκέπτες του περιπτέρου. Η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη και η παρουσίαση της Π.Ε. Πέλλας κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρίδης παραβρέθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου πραγματοποιήθηκαν και επισήμως τα εγκαίνια από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας και το οποίο έχει ως εξής:

 Παρασκευή 31/1,

11:00-12:00: Παρουσίαση φαρμακευτικών φυτών και καρπών  του δάσους, (τσάγια , μαρμελάδες καρπών δάσους).

 17:00-19:00: Τρόπος χρήσης  των φαρμακευτικών φυτών στη κοσμετολογία,  επίδειξη παρασκευής κεραλοιφών κ.α.

Σάββατο 1/2,
12:00-14:00: Παρουσίαση λαχανικών, βολβών, τουρσιών, προτάσεις για φρέσκες ωμές σαλάτες.
16:00-19:00: Γευσιγνωσία κρασιών - αλλαντικών και τυριών που παράγονται στην  Π.Ε. Πέλλας.
Κυριακή 2/2, 
11:00-12:00: «Γλυκές γεύσεις της Πέλλας»   
12:00-15:00: Παρουσίαση κρασιών της Πέλλας


Το περίπτερο της Π.Κ.Μ. – Π.Ε. Πέλλας επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος  Γκουντενούδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου, ο δημοσιογράφος του Alpha Radio 96,5 κ. Νίκος Αβουκάτος, ενώ, παρών ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκης και στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ