Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή σας προτείνουμε για σήμερα. Θα κάνουμε συκωτάκια από κοτόπουλο με λαδορίγανη και λεμόνι, να βγάλουμε γούστα με κρασάκι! Να, πώς θα τα ετοιμάσουμε όλα στο άψε-σβήσε:
Υλικά
- 500 γρ. συκωτάκια, καρδιές, στομάχια κοτόπουλου
- 2 μέτριες σκελίδες σκόρδου
- τον χυμό από μισό μέτριο λεμόνι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- μισό ποτηράκι το κρασιού, λευκό κρασί
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα συκωτάκια, και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν τα πολλά υγρά.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, να ζεσταθεί καλά.
Ρίχνουμε τις δύο σκελίδες σκόρδου, που τις έχουμε κόψει σε φετάκια και τις αφήνουμε να σωταριστούν.
Προσθέτουμε και τα συκωτάκια, τις καρδιές και τα στομάχια, αν έχουμε και από αυτά, και τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περίπου μισή κουταλιά. Αν μας αρέσει το άρωμα της ρίγανης, μπορούμε να βάλουμε λίγη παραπάνω, αλλά με προσοχή. Η υπερβολική ποσότητα ρίγανης θα πικρίσει το φαγητό μας.
Μόλις σωταριστούν τα συκωτάκια, τα σβήνουμε με μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί, αυτό τους δίνει πολύ ωραία γεύση!
Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό, όσο να τα σκεπάζει.
Όταν το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ως να μείνει με την σάλτσα του.
Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με το συνοδευτικό που προτιμάμε.
Αν θελήσετε να συνοδεύσετε το φαγητό με σαλάτα, διαλέξτε κάποιο συνδυασμό δροσερών πράσινων σαλατικών.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, να ζεσταθεί καλά.
Ρίχνουμε τις δύο σκελίδες σκόρδου, που τις έχουμε κόψει σε φετάκια και τις αφήνουμε να σωταριστούν.
Προσθέτουμε και τα συκωτάκια, τις καρδιές και τα στομάχια, αν έχουμε και από αυτά, και τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περίπου μισή κουταλιά. Αν μας αρέσει το άρωμα της ρίγανης, μπορούμε να βάλουμε λίγη παραπάνω, αλλά με προσοχή. Η υπερβολική ποσότητα ρίγανης θα πικρίσει το φαγητό μας.
Μόλις σωταριστούν τα συκωτάκια, τα σβήνουμε με μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί, αυτό τους δίνει πολύ ωραία γεύση!
Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό, όσο να τα σκεπάζει.
Όταν το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ως να μείνει με την σάλτσα του.
Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με το συνοδευτικό που προτιμάμε.
Αν θελήσετε να συνοδεύσετε το φαγητό με σαλάτα, διαλέξτε κάποιο συνδυασμό δροσερών πράσινων σαλατικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ