Απλό το φαγητό μας, σήμερα, όμως θα αρέσει σε όλους. Θα κάνουμε μακαρονάκι κοφτό με κιμά και γιαουρτάκι. Δείτε πόσο απλό είναι:
Υλικά- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος μια φορά περασμένος
- 1 φλ. κεφαλοτύρι
- 1+ 1/2 φλ. γιαούρτι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 καρότο τριμμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 δαφνόφυλλο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6'-7'.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα γι 20'.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα γι 20'.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι στον κιμά και 4 φλ. βραστό νερό.
Σιγοβράζουμε για 8'-10' μέχρι το ζυμαρικό να πιει τα περισσότερα υγρά. Μη βράζετε δυνατά γιατί εξατμίζεται γρήγορα το υγρό της κατσαρόλας.
Αλατοπιπερώνουμε και φροντίζουμε στο τέλος το φαγητό να έχει κρατήσει τα υγρά του, να μην είναι τελείως στεγνό.
Σε πιατέλα βαθιά κάνουμε στρώση κοφτό μακαρονάκι με κιμά, απλώνουμε το μισό γιαούρτι με το μισό κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, γιαούρτι, κεφαλοτύρι.
Σε πιατέλα βαθιά κάνουμε στρώση κοφτό μακαρονάκι με κιμά, απλώνουμε το μισό γιαούρτι με το μισό κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, γιαούρτι, κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ